GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan mesajı: Bizimle fazla dalaşma

Tarih
16 Kasım 2022
İzlenme
Kişi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için gittiği Endonezya'da, temaslarını tamamlamasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Değerlendirmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile yaşanan gerileme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

'Bir gece ansızın gelebilir' söylemini üstüne basa basa yenileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, adalara yapılan silah sevkiyatlarının Yunanistan'a hiçbir fayda sağlamayacağını söyledi.

Yunanistan'a 'komşuluk hukukunu bil' çağrısı yapan Erdoğan'ın açıklamalarında şu ifadeler öne çıktı:

"Yunanistan'ın bu tür yaklaşımları, duruşu benim her zaman söylediğim bir gece ansızın gelebiliriz kelamı kibarını asla geriye götürmez. O benim için bir kelamı kibardır. Dolayısı ile bir gece ansızın yine gidebilir.

"Komşu, komşuluk hukukunu bil"

Yunanistan'da 2-3 isim var ki rahat durmuyor. Hadlerini bilmiyorlar. Biz bu noktada diyoruz ki; komşu, komşuluk hukukunu bil, bizimle fazla dalaşma. Türkiye nerede, sen nerede...  Buna dikkat et...

"Bu iş kürek değil, yürek işidir"

İstediğin kadar adaları doldur. Bunların hiçbiri sana bir fayda sağlamayacaktır. Burada Türkiye var.  Onun için de yerini yurdunu iyi bileceksin. Bunu zaten geçmişini bir okursa, tarihini incelerse iyi görecektir... Gelen uçaklar, silahlar, şunlar, bunlar kar etmez. Bu iş kürek değil, yürek işidir."

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;