Türkiye'ye gelen mültecilerle ilgili uzun zamandır tartışmalar yaşanıyordu.
Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye gelenlerin yanına Afganistan ve Pakistan'dan gelenler de eklenince Türkiye genelinde mülteci sayısı iyice yükseldi.
Vatandaşların tepkilerinin yükselmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den son dakika açıklamaları geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 5 milyon yerlerinden edilmiş kişiye geçici ev sahipliği yapmaktadır. Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.
Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında konuya ilişkin net açıklamalarda bulundu.
Devlet Bahçeli: Misafirliğin süresi sınırlıdır, bayramda ülkelerine gidenler geri dönmesin
Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirten Bahçeli, misafirliğin de bir sınırının olduğunu hatırlattı.
Devlet Bahçeli, "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Yakalananlar derhal gönderilmelidir. Suriyeli sığınmacıların, ülkelerinden ayrılış nedenleri ortadan kalktıktan sonra geri gönderilmelidir. Misafirliğin süresi sınırlıdır. Bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur." dedi.
Hiç yorum yapılmamış
4952 kez izlendi
1752 kez izlendi
1211 kez izlendi
670 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
594 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1775 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.