Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında oynadığı yapıcı diplomasi rolüyle tüm dünyada adından söz ettiriyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde katıldığı toplantının çıkışında gazetecilerin tahıl koridoru anlaşmasına yönelik soru üzerine "Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da Putin ile bir görüşmesi olacak, Zelenskiy ile bugünlerde bir görüşmesi olacak. Cumhurbaşkanımız bizzat bu konuyla ilgileniyor, biz yoluna koyacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
Putin ile telefonda görüştü
Açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.
Görüşmede tahıl krizi sorununun çözümü ele alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl sevkiyatına ilişkin İstanbul Mutabakatının uygulanmasıyla ilgili sorunların çözümü noktasında tüm taraflar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmayı sürdürdüklerini belirtti.
Birçok konuda olduğu üzere bu meselede de çözüm odaklı bir iş birliğini tesis edeceklerine emin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl krizini yapıcı yaklaşımla çözmeleri durumunda, müzakerelere dönüş yolunda atılacak adımları da teşvik etmiş olacaklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'in sözlerine teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valday Tartışma Kulübü toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye ve kendisi hakkındaki samimi ifadeleri için Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti.
Erdoğan çok güçlü bir lider demişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlam ve güçlü bir lider olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "İlişkilerimiz çok güçlü ve birçok alanda ortaklıklarımız var." ifadelerini kullanmıştı.
Hiç yorum yapılmamış
1987 kez izlendi
2112 kez izlendi
986 kez izlendi
1305 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.