GÜNCEL

Cübbeli Ahmet Hoca: İzmir Marşı okuyunca yağmurun durduğuna inananlar Allah'ın yangını söndüreceğine neden inanmıyor

Tarih
30 Temmuz 2021
İzlenme
Kişi

Türkiye'de son 3 gündür gündem, art arda çıkan orman yangınları...

Yaklaşık 71 ayrı ormanda çıkan yangınlar için tüm Türkiye seferber olurken Cübbeli Ahmet Hoca lakabıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün,  yangınlarla ilgili  dün Twitter hesabından yaptığı paylaşım tartışmalara yol açtı.

"TEKBİR YANGINI SÖNDÜRÜR"

Cübbeli Ahmet, paylaşımında yangınların nasıl söndürüleceğine dair çözüm önerisi sunarak "Hadis-i Şerif'te: 'Yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin, zira tekbir gerçekten onu söndürür' buyuruluyor. (İbnü's-Sünnî, Amelü'l Yevm, rakam: 289-292)" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşıma çok sayıda eleştiri gelince Cübbeli Ahmet bugün, daha önce attığı mesaja açıklık getiren yeni paylaşımlarda bulundu.

"İZMİR MARŞI İLE YAĞMURUN DURDUĞUNA İNANIYORSUNUZ"

Cübbeli Ahmet, mesajının acele atılmış bir tweet olduğunu savunup, kendisini eleştirenlere "İzmir Marşı okununca yağmurun durduğuna inananlar, tekbir getirilince Yüce Allah'ın yangını söndüreceğine neden inanmıyor?" diyerek şu ifadeleri kullandı;

"Dün tekbir getirmekle ilgili attığım tweet; insanlara bir an evvel yangında ne okuyacaklarına dair bir zikir telkin etme amacıyla acele olarak atılmış bir tweet'tir.

Yangın söndürmek için neler lazım olduğu, itfaiye ekiplerinin ve helikopter gibi vasıtaların kullanılması gerektiği herkesçe bilinmektedir, zaten Kur'an bize sebeplere sarılmayı emretmektedir ve bu her müslüman tarafından bilinmektedir, yetkililer de vazîfesinin idrakindedir.

'Sözün uzunu ahmağa söylenir' kaidesince bizim paylaştığımız hadis-i şerife itiraz edenler ancak kötü niyetli kimseler olabilir. İzmir Marşı okununca yağmurun durduğuna inananlar, tekbîr getirilince Yüce Allah'ın yangını söndüreceğine neden inanmıyorlar.

"SEBEPLERE SARILMAK İSLAM'IN EMRİDİR"

Tabii ki her halükarda sebeplere sarılmak İslam'ın emridir, bu konu tartışmasızdır. Biz sadece bilinen bir şeyi tekrarlamak yerine ekseriyet tarafından bilinmeyen bir şeyi hatırlatmak istedik."

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;