Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Çavuşoğlu bu iddiayı yalanlayarak, ”Size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri... Bu çok ciddi bir itham… Bana bunun belgelerini verin" diye tepki gösterdi.
Kerry ile sonraki birkaç toplantıda da iddiaların belgesini talep eden Çavuşoğlu’na bir süre sonra bir dosya iletildi. Türkiye’de bazı koordinatların yer aldığı dosya, Türk istihbarat birimlerince incelendi.
Yetkilinin verdiği bilgiye göre, dosyadaki koordinatlar Kilis Belediyesinin asfalt şantiyesine ait çıktı.
Dışişleri yetkilisi, bu bilginin ABD’ye iletilmesini ardından Kerry’nin özür dilediğini, CIA’nin de yazılı özür ilettiğini söyledi.
Hiç yorum yapılmamış
4954 kez izlendi
1752 kez izlendi
1211 kez izlendi
670 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
595 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1779 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.