GÜNCEL

CHP’li Böke'den 'barış akademisyenleri' vaadi: Hepsi üniversitelere dönecek!

Tarih
05 Aralık 2022
İzlenme
Kişi


CHP’nin düzenlediği “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması” programının yankıları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak ABD'li Jeremy Rifkin'i açıkladığı programda, HDP'ye de yeşil ışık yakıldı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, iktidara gelmeleri durumunda gerçekleştirecekleri faaliyetlerde “Barış Akademisyenleri” isimli gruba da yer verdi.

SÖZ VERDİ

CHP'li Böke, yüzlerce şehit verdiğimiz çukur eylemleri, PKK’ya karşı operasyonların durdurulması için bildiri yayınlayan “Barış Akademisyenleri”nin üniversitedeki görevlerine geri döneceğini söyledi.

CHP’li Böke, “Barış imzacısı akademisyenleri yeniden öğrencileriyle, yeniden üniversiteleriyle buluşturacağız” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki akademisyenlerin eylemlerine de destek veren Böke, "Boğaziçi’ni ve tüm üniversiteleri hep birlikte özgürleştireceğiz." ifadesini kullandı.

DEVLETİ SUÇLAYAN BİLDİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “karanlık aydınlar” diye nitelediği 1128 akademisyen, 11 Ocak 2016'da bildiri yayımlamıştı. “Barış Akademisyenleri” imzasıyla yayımladıkları bildirite, terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan “Çukur Operasyonları”na şiddetle karşı çıkılmıştı.

1128 akademisyenin imzacısı olduğu bildiride, “Devlet tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliamlardan vazgeçsin” şeklinde skandal ifadeler kullanılmıştı. 

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE MASAYA OTURMA ÇAĞRISINDA BULUNMUŞLARDI

Terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan operasyonların durdurulmasını isteyen akademisyenler, terörle mücadeleyi “halka uygulanan şiddet” olarak tanımlamış ve terör örgütüyle müzakere edilmesi çağrısında bulunmuşlardı. İmzacı isimler, Türkiye’ye karşı harekete geçilmesi için uluslararası arenada da temaslarda bulunacaklarını belirterek tehditkâr söylemlerde bulunmuşlardı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;