SİYASET

CHP'li Aykut Erdoğdu: Bu seçimin sonucu değişmez, AKP İl Başkanı rüya görüyor

Tarih
02 Nisan 2019
İzlenme
Kişi

Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu yerel seçimler sonrası sonuçlara yapılan itirazları değerlendirdi. Erdoğdu, "Bu seçimin sonucu değişmez, AKP İl Başkanı rüya görüyor" dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin üzerinden iki gün geçti ancak İstanbul'da Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak isim henüz belli değil. AK Parti seçim sonuçlarına itiraz ederken, geçersiz oyların fazlalığına dikkati çekti.

Aykut ErdoğduRS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, hem seçim sürecini hem de seçim sonrası yapılan itirazları değerlendirdi. Erdoğdu, AK Parti İl Başkanı'nın seçim sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Oylar sayıldığı sırada herşey kayıt altına alınır. O sırada yazılmayan şeylere daha sonra itiraz edilemez. AKP İl Başkanı "Somut olarak, şu sandıkta şu kayıtlı itiraz var." deseydi o olurdu. Seçime yapılan itirazda somut delillerle gitmek zorundasınız. Mansur Yavaş'ta çok daha somut iddialarla gittik. YSK hepsini reddetti. Bu seçimin sonucu değişmez. AKP İl Başkanı rüya görüyor" dedi.

"EKREM İMAMOĞLU İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIDIR"

AK Parti'den yapılan itirazların somut delillere dayanmadığını söyleyen Erdoğdu, "Soyut iddialarla akıllara soru işareti düşürmeye çalışıyorlar. Belki tabanlarını rahatlatmak, bu geçiş sürecini yönetmek için bunu yapıyor olabilirler ama bu onlara daha fazla zarar verir" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Aykut Erdoğdu, "Bence bunu bir an önce kabul edelim. Ekrem Bey de görevine başlasın" ifadelerini kullandı.

Sonuçların henüz açıklanmamış olmasına tepki gösteren Erdoğdu, "Kazandığımız seçimde 5 gündür şu vatandaşa yaptıklarına bakın. İnsanlar elleri yüreğinde bekliyor. AK Parti bizim bin katı bütçemizle seçime girdi. Devlet, para, medya ellerinde ama biz kazandık. Kaybettiniz, elinizde bu oy farkını kapatacak deliliniz yok" dedi.

"82 MİLYONU ÜZMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

Seçim gecesi Anadolu Ajansı'nın verileri geciktirmesini de eleştiren CHP'li Erdoğdu, "AA geliyor siyasi bir suikast yapıyor, bu suç. Hepimizin vergisini alıyor. Verileri girdiler ama açıklamayı kestiler çünkü Ekrem İmamoğlu öne geçmişti. İnsanları saatlerce beklettiler. 82 milyonu üzmeye, kaygılandırmaya kimsenin hakkı yok. CHP kendi sistemiyle, bütün siber saldırılara karşı, sandık sandık sonuçları girdi ve şu an YSK ile aynı sonuçlar var. Eğer bir ülkede adalet yoksa, hele seçim adaleti yoksa o ülke bitmiş demektir" dedi.(Sputnik)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • isma

    03 Nisan 2019 14:49
    0 0
    Somut delil: Seçim sayım döküm çizelgesi ve buna aykırı olarak düzenlenmiş, sandık tutanakları. Niye acaba Chp, tutanak da tutanak diye tutturuyor. Sayım döküm çizelgesi hiç ağızlarından çıkmıyor.İşin, pardon hırsızlığın sırrı orada ortaya çıkıyor da ondan. Kimse benim oyumu kendine mal edip, kendine benim tepemde iktidar üretemez. O kadar!
  • mehmetm

    03 Nisan 2019 00:36
    0 0
    '' Bu seçimin sonucu değişmez '' Derken altında ima ile biz her şeyi punduna ayarladık mı demek istiyor ? Belli ayarlamışlar. Tarihin en büyük yolsuzluğunu yapmışlar. Peki Ak Parti müşahit ve sandık görevlileri ne yapıyor? Onlar afyonlanmış. CHP at hırsızlarından daha büyük suçlular. Sorumsuz, görev savsaklayıcıları. Yada CHP ajanları.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;