GÜNCEL

CHP, Türkiye Uzay Ajansı'ndan da rahatsız oldu!

Tarih
05 Mart 2019
İzlenme
Kişi

Türkiye’nin daha çok alanda söz sahibi olması için atılan ‘Türkiye Uzay Ajansı’ adımından rahatsız olan CHP, yine Anayasa Mahkemesi yolcusu oldu. Türkiye’nin gelişmesi adına yapılan her türlü pozitif faaliyetlerin dış güçlerden önce karşısında duran CHP yine kendinden bekleneni yaptı. Bilim ve teknoloji alanında gelişerek söz sahibi olunmasından rahatsızlık duyan CHP Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Türkiye’nin 20 yıllık hayali olan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın girişimleriyle neticeye ulaşan Türkiye Uzay Ajansı’nın kuruluş kararnamesi iptali için CHP’nin yaptığı başvuru tepkilere neden oldu. Türkiye’nin ‘anamuhalefet partisi’ kisvesi altında ‘gelişim’ karşıtı politika güden CHP, 23 numaralı Türkiye Uzay Ajansı hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde yer alan 4 maddenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP, Türkiye Uzay Ajansı'ndan da rahatsız oldu!AJANS NASIL İŞLİYOR?

Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu 7 üyeden oluşacak. En üst karar organı Yönetim Kurulu olacak ajansın birde başkanı olacak. Yönetim Kurulu üyeleri 3 yıllığına seçilebilecek ve üyeliği sona eren üyeler yeniden seçilebilecek. Herhangi bir nedenden dolayı üyeliğin boşalması durumunda göreve gelen kişi 3 yıl boyunca görevini ifa edecek. Yönetim Kurulunun çalışma ve usul esasları ise Yönetim Kurulu kararı kapsamında çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

VARANK 20 YILLIK RÜYANIN GERÇEK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzay teknolojileriyle ilgili politika ve stratejilerin belirleneceği Türkiye Uzay Ajansı’nın 20 yıllık bir rüya olduğunu söyledi. Ajans, Türkiye’nin milli ve menfi çıkarlarını uzayda da gözetleyebilecek.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    06 Mart 2019 15:56
    1 0
    haklılar.CHP lozan vesayeti olduguna göre uzayla falan ne işin var.senin SANA LOZANDA ÇİZİLENİN DIŞINA ÇIKMAK YASAK.ahanda özal bir musul, kerkuk lafı etti, anında yedirdiier. kendi kafanıza göre iş yapamazsınız.bak KEMAL DERVİŞ YASALARI ekonominizi nasıl bağladı.hadi sıkıysa değiştirin.değiştiremezsiniz.TAYYİP BEYİN HER ŞEYİ GÖZE ALARAK SAVUNMA SANAYİİ, S 400,AKDENİZ PETROL ARAMA,KURULACAK KORİDOR,PKK DEVLETİNE KARŞI OLMASI, çok tehlikeli.ne demişti CEYMİS CEFRİ.TAYYİP BİZE YALTAKLANMIYOR.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;