GÜNCEL

Cem Küçük emekli maaşına yapılan zamla ilgili konuştu: Düğme yanlış iliklendi

Tarih
17 Ocak 2024
İzlenme
Kişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe’de toplandı.

Yaklaşık 4 saat süren yılın ilk kabinesinden en düşük emekli maaşı için 10 bin TL kararlaştırıldı. Böylece emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkmış oldu.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin TGRT Haber'de değerlendirmelerde bulundu.

Küçük, "En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'adaleti' anlamında yüzde 50 yapılsaydı 'adalet sağlandı' diyebilirdik. SSK ve BAĞ-KUR yüzde 50'ye tamamlansaydı en azından Anadolu'da rahat ederdi fakat 10 bin TL ile Anadolu'da da rahat edemez" ifadelerini kullandı.

Emekli Zam Oranını Tutturamayan Cem Küçük'ten Hükümete Tepki Geldi!Küçük, emekli maaşlarının en az yüzde 50 oranında artırılması gerektiğini savundu.

Gazeteci Cem Küçük'ün açıklaması şu şekilde:

10 bin TL ile Anadolu'da da rahat edemez. Burada düğme, geçen sene yanlış iliklendi. Keşke adalet sağlansaydı, adalet sağlanmadı."

Kaynak: TGRT Haber


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Semih

    17 Ocak 2024 13:40
    0 1
    Nasıl sene başında vergi ceza harçlar belirleniyorsa maaşlarda belirlenmeli sürekli gündem maaş asgari ücretli memur kamu işçisi emeklisi yilda bir hepsi aynı anda olmali
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;