GÜNCEL

Büyük Ortadoğu Projesi'nde de farklı ses: Karamollaoğlu başka, Kılıçdaroğlu başka konuştu

Tarih
06 Nisan 2023
İzlenme
Kişi


Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, BOP’un “büyük İsrail projesi” olduğunu ve Türkiye’nin de bulunduğu bölgeyi yeniden tanzim ettiğini söyledi. Ancak Karamollaoğlu’nun İsrail’in projesi olduğunu savunduğu BOP’u, “mücahid” dedikleri Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi durumunda yeniden hayata geçireceğini vaat ediyor. Karamollaoğlu’nun dikkatlerden kaçırdığı gerçeği, HABER7 açığa çıkarıyor…

DIŞ POLİTİKAYA DAİR TEK ARGÜMANLARI ‘BOP’

Sözcü TV’ye katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerinde BOP’la ilgili de değerlendirmede bulundu. Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek ve Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün sorularını cevaplandıran SP lideri Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“(Erdoğan) Türkiye’ye gelirken Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olarak geldi. Büyük Ortadoğu Projesi, bu bölgeyi yeniden tanzim eden proje. Ben onu büyük İsrail projesi olarak anlıyorum. Ve dediğim doğru. İsrail’in kendilerine vaat edildiklerine inandıkları Fırat ve Nil arasındaki topraklara hakim olma politikasıdır.”

KILIÇDAROĞLU’NUN BOP VAADİ… İKİNCİ ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ VAKASI!

Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6’lı masanın adayı olarak desteklediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise BOP konusunda başka konuşuyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 26 Ekim 2021’de TBMM’de gerçekleştirdiği CHP grup toplantısında, BOP’u hayata geçireceklerini söyledi.

CHP ve 6’lı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün komşularımızla barışacağız. OBİT, Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçireceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun BOP vaadi, CHP’ye yakın Bianet haber sitesinde şöyle haberleştirildi:

SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun “aileyi yıkıyor” dediği İstanbul Sözleşmesi’ni, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “iktidar olduğumuzda yeniden uygulayacağız” sözleriyle savunmasındaki tezatın bir benzeri BOP konusunda yaşanıyor. Saadet başka konuşuyor, destekledikleri Kılıçdaroğlu ise bambaşka

  • İsrail’e ‘one munite’ çıkışını yapan, BM’deki “İsrail’in başkenti Kudüs” oylamasında ABD ile İsrail’in yapayalnız kalmasını sağlayan, ABD ve İsrail’in Türkiye’yi baypas ederek Yunanistan üzerinden Batı’ya gaz taşıyacağı Eastmed Boru Hattı projesini başlamadan bitiren, Akdeniz’de Libya ile kıta sahanlığı anlaşması yaparak İsrail’in deniz yoluyla Avrupa’ya bağlantısını kesen, siyonistlerin PKK eliyle oluşturmak istediği terör devletçiğini Suriye ve Irak’a askeri harekatlar düzenleyerek parçalayan Başkan Erdoğan liderliğindeki Türkiye’yi, 2000’li yılların argümanı olan BOP’la anmak samimiyetsizlik olarak değerlendiriliyor.


ERDOĞAN BOP’A BÖYLE NOKTA KOYDU: “ÖLÜ DOĞAN PROJE”

Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olarak desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayata geçirmeyi vaat ettiği Büyük Ortadoğu Projesi’ne Başkan Recep Tayyip Erdoğan yıllar önce nokta koymuştu. “BOP’un eş başkanı” argümanıyla hedef alınan Başkan Erdoğan, 13 Ocak 2009 tarihinde yaptığı açıklamada BOP’un ölü doğmuş bir proje olduğunu söyledi.

BOP’un Türkiye’yi bağlayıcı yanı olmadığını ve bu hususta hiçbir imza atmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etmişti:

“Bu, aslında şu anda zaten doğmadan ölen bir proje durumuna düştü. Bunu kalkıp ikide bir ana muhalefet kullanıyor. Bunun bizi bağlayıcı yanı yok. Bu konuyla ilgili olarak bizi bağlayan, Tayyip Erdoğan’ın attığı bir imza yoktur. Bu sadece insani olarak bizim üstlendiğimiz görevdir. Kusura bakmasınlar, ne ana muhalefet ne yavru muhalefet ne yanındakiler, bizim şu anda Ortadoğu’da duyduğumuz hassasiyeti, bugüne kadar duymadıkları gibi bundan sonra da duyamazlar.”

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;