GÜNCEL

Bilim Kurulu'ndan aşı olmayanlara kısıtlama önerisi

Tarih
17 Temmuz 2021
İzlenme
Kişi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 14 Temmuz'da yapılan Bilim Kurulu toplantısında vaka sayılarının seyri, aşı programı ve Kurban Bayramı tedbirleri görüşüldü.

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre toplantıda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılama oranının düşük kalması konusu masaya yatırıldı. Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını artırmak için önerilerini sunduğu belirtildi. Toplantı sonunda maç, tiyatro, sinema ve AVM'lerin yanında kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmaması önerisi öne çıktı.

Kovid-19 ile mücadelede çok önemli olan aşılamanın daha da yaygınlaşması için önemli olduğu değerlendirilen bu önerinin kabine toplantısında değerlendirileceği kaydedildi.

Toplumsal bağışıklığın sağlanması için iki doz aşı uygulama oranının yüzde 70 seviyesinde olması gerektiği belirtildi.

 

(Sputnik)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Vatandaş

    17 Temmuz 2021 20:49
    0 0
    Çüş yani. Yok daha neler. Nefes almalarına da müsade etmeyin hatta aşı olmayanları öldürün. Bu ne saçmalık yahu. Hem bütün sorumluluk sizde diyeceksiniz hemde zorla aşı yaptıracaksınız millete. Alın sorumluluğu üzerinize bana bir zararı ol ayacağına dair yazı verin yaptırayım aşımı.
  • Vatandaş...

    17 Temmuz 2021 17:14
    0 0
    Yok ebenizin kokmuş bale papucu.. Ellerinden gelse aşı olamyanları kellesini koparacaklar..zaten aşı olanın sağlığının yüzde seksenini almış oluyorlar..
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;