GÜNCEL

BDDK dolar kuruyla halkı manipüle etme nedeniyle 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Tarih
27 Aralık 2021
İzlenme
Kişi

BDDK, itibar zedeleyici asılsız haber yayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında suç duyurusu bulunan isimlerin arasında ekonomist ve gazetecilerin olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

BDDK’nın; Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkındaki suç duyuruları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapıldı. Konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında şikayette bulunulan isimler arasında ekonomist ve gazetecilerin olduğu bildirildi. Kurumun resmi açıklama yapması bekleniyor.

Kur korumalı TL mevduatı uygulamasının devreye alınması ile geçen haftalar başında 18 lira seviyesine kadar çıkan dolar kuru yüzde 30'dan fazla değer kaybı ile 11 lira seviyesine kadar çekildi. Dolar kurundaki bu geri çekilmeyi manipüle etmeye çalışan ve vatandaşa 'alım fırsatı' diyerek telkin vermeye çalışanların da içinde bulunduğu beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunan BDDK, kurum ile ilgili itibar zedeleyici açıklama ve yorumlarla ilgili Bankacılık Kanunu 74. maddeye aykırılıktan işlem yapılması üzerine harekete geçti.

 

(Yenişafak)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    27 Aralık 2021 20:07
    1 0
    Ayrıca Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer'e vatana ihanetten dava açılmalı ve bunlar doların anavatanına sürülmelidir.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;