GÜNCEL

Başkan Erdoğan: Batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz

Tarih
29 Ekim 2022
İzlenme
Kişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde "Lityum bataryaların ülkemizde üretimi için dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaşıldı. Batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce fabrika çalışanı arasında Togg'un Anadolu Kırmızısı C-SUV modelini kullanarak üretim bandından indi. Binlerce Togg çalışanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk sürüşüne alkışlarla destek verdi. 

BATARYA FABRİKASI

"Dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaşıldı" diyen Erdoğan batarya fabrikası ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Elektrikli otomobiller tüm dünya gibi bizim de yeni tanıştığımız teknolojilerden biri. Arabayı kullanırken gürültü, ses yok. Sakin, sükûnetle yola devam ediyoruz. Hızsa o da var. Bu kadar huzur içinde araç kullanmak inanıyorum ki bütün alıcılarını rahatlatacaktır. Kısa zaman içinde de biliyorum ki vatandaşlarımızın merak ettiği hususlar var. Öncelikle batarya ve şarj istasyonu konusuna açıklık getireyim. Lityum bataryaların ülkemizde üretimi için dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaşıldı. Batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz. Savunma bakanımız bunun hazırlığında olursa bunu kısa sürede bitiririz. Asker selamını verdi, mesele bitmiştir. Bu yola çıkarken Türkiye elektrikli araçların üretim üssü olacak demiştik. Togg bu hedefe giden yolda lokomotiflik yapıyor. Lokomotif nereye giderse vagonlar da oraya gider. Elektrikli araç yatırımları konusunda global firmaların ülkemize yoğun ilgisi var.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;