Virüs salgınında artan hasta ve can kaybı sayıları nedeniyle, kısıtlamalar yeniden hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlaması, uzaktan eğitim, spor müsabakaları, restoranlar, AVM ve marketlerle ilgili alınan yeni tedbirleri açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Corona virüs ile mücadelede alınan ek tedbirleri açıkladı.
YENİ TEDBİRLER
- Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.
- 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde (10.00-16.00) sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil (Genişletme, Kapsamına alma) edilecek.
- Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.
- Alışveriş merkezi, marketler, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.
- Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.
- Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.
- Restoranlar sadece paket servis yapacak. Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek. (NTV)
Hiç yorum yapılmamış
4956 kez izlendi
1753 kez izlendi
1211 kez izlendi
671 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
595 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1779 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.