Edinilen bilgiye göre Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Kurunun yanında yaş da yanmasın’ uyarısı üzerine çok hassas bir çalışma yaptıklarını bildirdi.
Daha önce MHP’nin verdiği, görevden alınan ya da gözaltına alınan kamu görevlileriyle ilgili liste üzerinde hassas bir çalışma yaptıklarını bildiren Başbakan, çapraz tahkikat ile listeyi gözden geçirdiklerini vurguladı. Bu çalışma sonucunda da MHP’nin “FETÖ’cü değil” listesi içinde yer alan ancak tahkikat sonucunda cemaatçi olduğu tespit edilenlerle ilgili liste çıkardıklarını kaydeden Başbakan, Bahçeli’ye görüşme sırasında listeyi verdi.
Listede yer alan isimlerin yanında haklarında cemaatçi olduklarını gösteren delillere ve bağlantılara yer verilmesi de dikkat çekti.
YENİ LİSTE YOLDA
MHP 4 Ağustos’ta Genel Sekreter İsmet Büyükataman aracılığıyla AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’e 310 kişilik liste vermişti. Başbakan’ın zirvede Bahçeli’ye verdiği cemaatçi listesinin bu ilk listenin tahkim edilmesi sonucunda oluştuğu bildirildi.
MHP daha sonra da 15 Ağustos’ta 652 kişilik bir liste daha vermişti. MHP’de mağdurların başvuruları alınmaya devam ediliyor ve önümüzdeki günlerde yeni bir listenin daha verileceği bildirildi.
Bu arada zirvede muhalefet liderleriyle hükümet arasındaki zirve görüşmelerinin devamlılığının sağlanması konusunda da mutabakata varıldığı belirtildi. Liderlerin önümüzdeki dönemde de özellikle devam eden cemaat operasyonları kapsamında işbirliği ve diyaloğu sürdürecekleri kaydedildi.
Akit
Hiç yorum yapılmamış
1976 kez izlendi
2108 kez izlendi
984 kez izlendi
1302 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.