GÜNCEL

Barış Atay o ismi hedef aldı

Tarih
25 Kasım 2019
İzlenme
Kişi

ÖDP Eski Genel Başkanı Ufuk Uras'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşıma Türkiye İşçi Partili Barış Atay, hakaretler yağdırdı.

Ufuk Uras, Adem Özköse'nin Suriye zindanlarındaki tanıklıklarını anlattığı 'Esir' kitabını paylaşarak Esed rejimi hapishanelerinde yaşanan işkence ve tecavüzleri eleştirdi. Barış Atay, Uras'a hakaret ederek, rejimin mağduru olan Suriyeliler için 'sözde mağdurlar' dedi.

Akademisyen ve Siyasetçi Ufuk Uras, Gazeteci Adem Özköse'nin Suriye zindanlarında geçirdiği anılarını yazdığı "Esir" kitabını Twitter hesabı üzerinden Perşembe günü (21 Kasım) "Esed rejiminin zindanlarına ve Baas zulmüne sırtını dönenlere bir vicdani yüzleşme fırsatı" notuyla paylaştı. Uras'ın paylaşımına PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den Hatay milletvekili seçilen ardından da partiden ayrılarak Türkiye İşçi Partisi'ne katılan Barış Atay'dan skandal bir çıkış geldi.

Atay, Uras'ı kastederek, "Sen büyük namussuzsun hakikaten. Cihatçı sever bir ahlaksızsın, katil cihatçı sürüsünün sözde mağduriyetlerinin şakşakcılığını yapmak tam da sana yakışırdı" dedi.

Adem Özkese, Atay'a tepki gösterdi

Adem Özköse de Barış Atay'ın tweetini paylaşarak "Ülkede ne kadar Esedci şebbiha varsa Ufuk Uras Hoca'nın ESİR'i tavsiye etmesinden rahatsız olmuş. Çıldırmış gibi hakaret edip saldırıyorlar. Bu ruh hastasına da kitaplardan, farklı düşüncelerden bu denli korkmamasını tavsiye ediyorum" dedi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;