EKONOMİ

Bakan Pekcan Türkiye'deki Suriyeli şirket sayısını açıkladı

Tarih
14 Haziran 2019
İzlenme
Kişi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Türkiye'de faaliyet gösteren Suriyeli firmalar, yoğunlukta oldukları iller, faaliyet alanları ve Suriyeli çalışan sayılarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Bakan Pekcan, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi verilerine göre 26 Şubat 2019 tarihi itibarıyla en az bir ortağı Suriye uyruklu olan şirket sayısının, 15 bin 159 olduğunu söyledi. Bakan Pekcan, söz konusu şirketlerin en fazla İstanbul, Gaziantep, Mersin, Hatay, Bursa'da, toptan ve perakende ticaret alanında faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Bakan Ruhsar Pekcan Türkiye'deki Suriyeli şirket sayısını açıkladı

Çalışma izni bulunan Suriyeliler

?Bakan Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verilerine göre ise Suriye uyruklu firmalarda 10 bin 46 Suriyeli işçinin istihdam edildiğini belirtti. Pekcan, "Ayrıca 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla ülkemizde geçerli çalışma izni bulunan yabancı sayısı 96 bin 972 olup, bunlardan 31 bin 185'i Suriye uyrukludur" ifadelerini kullandı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    14 Haziran 2019 12:13
    0 0
    BIRAKIN SÜRİYELİ ŞİRKETLERİDE BİRDE AMERİKAYA ÇALIŞAN ŞİRKETLERİ VE CIA NIN KORUDUĞU HOLDİNKLERİN VE ÜLKEMİZDE PARA KAZANIP AMERİKA ADINA ÜLKEMİZE EKONOMİK TETİKCİLİK YAPAN HOLDİNGLERİN SAYISINI VE LİSTESİNİ VERSENE SAYIN BAKANIM
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;