GÜNCEL

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki

Tarih
02 Kasım 2022
İzlenme
Kişi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan ile Ege adaları gerilimine ilişkin, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey." dedi.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da SETA tarafından düzenlenen “Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası” konulu panelde konuştu.

Yunanistan ile Ege adaları gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Görüşmeyelim demedik ama görüşme anlamlı olmalı" diyerek, "Yunanistan, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz konularında dürüst değil ve adalete giden yolu engelliyor." açıklamasında bulundu.

"Başta Dandias olmak üzere aleyhimize konuşmayı sürdürdü" diyen Çavuşoğlu, verdikleri yanıtların Yunanistan'ı çileden çıkardığını söyledi. 

ARKASINA ABD VE AB'Yİ ALAN YUNANİSTAN'A UYARI

Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'NİN TERAZİSİ BOZULDU!

ABD'nin tavrını eleştiren Çavuşoğlu, "Sonuçta ABD'nin terazisi bozuldu. Kendilerini uyardık. Bunların Yunanistan'a bir faydası olmadığını ve çözümden uzaklaştırdığını da söyledik." dedi.

LİBYA İLE HİDROKARBON ANLAŞMASI

Birleşmiş Milletler şu andaki yönetimi meşru görüyor.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme sürecine ilişkin, "Sürecin yavaş ilerlemesinin nedeni biz değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

TAHIL KORİDORU

"Rusya'nın tahıl anlaşması hakkında güvenlik talepleri var" diyen Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru görüşmelerimizde Rusya'dan bunu gördük." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Rusya'nın ihraç ettiği gübre ve tahıl yaptırım listesinde değil ama bu ürünleri taşıyacak gemiler halen limana yaklaşamıyor. Cumhurbaşkanımız ile Putin görüşmelerinde tahılın daha az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelere gitmesi ve kendi ürünlerinin ihracatında yaşanan sorunları ifade ediyordu. Tahıl anlaşmasının uzatılması ve sorunsuz şekilde işlemesi konusunda mutabakata varacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

 

(Haber7)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;