GÜNCEL

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Suriye ile ilgili 4'lü toplantı' açıklaması

Tarih
08 Mart 2023
İzlenme
Kişi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan Suriye ile ilgili Dışişleri Bakanları toplantısı için Türkiye'nin davet aldığını duyurarak "Biz de bu toplantıya katılacağız" dedi. Dünyanın dikkatle takip edeceği 4'lü toplantıda Rusya, Türkiye ve Suriye'nin yanı sıra İran da yer alacak. Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre toplantı gelecek hafta Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek.

 

 

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara’da İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu toplantıda Moskova'da düzenlenecek 4'lü dışişleri bakanları toplantısına dair ayrıntıları paylaştı.

"4'LÜ ŞEKİLDE YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Çavuşoğlu'nun basın toplantısında bahsettiği 'Suriye' toplantısıyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Dışişleri Bakanları toplantısı için çalışmalar devam ediyor. Bunu 4’lü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Ruslardan olası Dışişleri Bakanları toplantısı için teknik bir toplantı yapılması teklifi geldi. Dışişleri Bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak. Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı için Rusya’dan davet aldık. Biz de bu toplantıya katılacağız. Bu toplantıya İran da katılacak."

Bakan Çavuşoğlu ayrıca depremde yürütülen çalışmalara dair de şu bilgileri paylaştı:

"Cilvegözü Sınır Kapımıza ulaşan yollar deprem sebebiyle zarar görmüştü. Bunların tamire dilmesi için gerekli adımlar atıldı. 475 yardım tırı geçti. Kilis’te açılan iki tane sınır kapımız da insani yardımlar için kullanılabileceğini söylemiştik. Kilis tarafından da Suriyelilere yardım ulaştırıldı. BM’nin yardımları kesintisiz şekilde devam ediyor. İnsani yardım için hava sahamızı da açtık."

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;