GÜNCEL

Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Tarih
17 Kasım 2021
İzlenme
Kişi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bahreynli mevkidaşıyla basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son günlerde provokasyonlarını arttıran Ermenistan sınır bölgesinde yine harekete geçti. Gardaş Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınırda yine çatışmalar çıktı.

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınır bölgesinde son günlerde meydana gelen çatışmalardan derin kaygı duyduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın ateşkes ihlali ile ilgili "Türkiye, can Azerbaycan'ı yalnız bırakmaycaktır" dedi.

Çavuşoğlu, Ermenistan'ın yaptıklarının terör saldırısı olduğunu söyledi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Rashid Alzayani ile basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, şunları söyledi: Azerbaycan yalnız değildir. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Kendi topraklarını geri alan Azerbaycan'ın attığı adımlara bakalım. Bölgenin istikrarı için çok önemli projeler hayata geçirildi. Kapsamlı bir barış anlaşması teklifinde bulundu. Ermenistan'ın tutumu ise daha ateşkesten hemen sonra Azerbaycan topraklarına sızarak Azerbaycan askerlerine saldırıda bulundular. Bu bir yandan da terör saldırısıdır. Bu provokasyonların beyhude olduğunu görmesi lazım. Hiçbir zaman bir netice getirmeyecek.

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;