SİYASET

Bahçeli: Devletler arası münasebetlerde duygusallık aklın önüne geçerse

Tarih
11 Kasım 2020
İzlenme
Kişi

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

ABD’de yapılan başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın seçildiğini söyleyen Bahçeli, “Ülkemizin çıkarları hangi isim ve istikameti gösteriyorsa, seçilen başkanın politikalarının çerçevesi ne içeriyorsa ona bakar, onunla ilgileniriz” dedi.

“Devletler arası münasebetlerde duygusallık aklın önüne geçerse, barış, istikrar ve denge kulvarından tehlikeli şekilde savrulacaktır. Ne Biden şakşakçısıyız, ne Trump sevdalısıyız. Ne filin hortumundan tutuyoruz ne eşeğe binmek için sıraya giriyoruz.”

Son dakika! MHP lideri Devlet Bahçeli'den flaş idam açıklaması! | Gündem HaberleriCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de başkan seçilen Joe Biden’ı, sonuçlar açıklandıktan dört gün sonra tebrik ederek, tebrik mesajı yayımlayan son devlet başkanlarından biri olmuştu. Erdoğan, aynı gün Trump’a da bir mesaj göndererek dört yıllık görev sürecinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etmişti.

Bahçeli, Biden’ın Türkiye ile ilgili olumsuz açıklamaları olduğunu ve bu sebeple kaygı duyduklarını, ancak “önyargılardan uzak bir diplomatik ilişki geliştirilmesini umduklarını” söyledi. (BBC)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Saygı

    12 Kasım 2020 11:23
    0 0
    Çok net açıklamış:)))
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;