GÜNCEL

Ayasofya'nın ibadete açılması AB'nin gündeminde

Tarih
11 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin açıklama yaptı.

AB: ÜZÜCÜ

Borrell, Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılmasını "üzücü" bulduklarını söyledi.

Ayasofya'yla ilgili bir açıklama da Alman hükümetinden geldi.

ALMANYA: TEK BİR DİNİN İBADETİNE AÇILMASI..

Almanya'da Federal Hükümetin Dini Özgürlükler Görevlisi Markus Grübel, "Ayasofya'nın sadece tek bir dinin ibadetine açılmasından dolayı üzüntü içerisindeyim" dedi.

Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi milletvekili Grübel, "Binanın hem Hrıstiyanlık hem de İslam açısından derin tarihi bir önemi var. Bir statü değişikliği söz konusu olacaksa mekanın dinler arasında bir buluşma ve alışveriş mekanı olarak hizmet vermesi gerekirdi" diye konuştu.

 

(EnSonHaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • niyazi

    11 Temmuz 2020 18:32
    0 0
    Bu iki yüzlüler kudüse bakmazlar , bosnaya bakmazlar , balkanlarda kapanan yıkılan yakılan camilere bakmazlar afrikaya toplu mezarlara soykırıma bakmazlar . ama iş kendilerine gelince mağdur olurlar üzülürler.
  • MHS.

    11 Temmuz 2020 10:55
    1 0
    "Orası bizim mülkümüzdür" "Ayasofya’nın tapusu bize aittir, orası bizim mülkümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti’nindir. Konu hakkinda ne Avrupa ve Birligi, Nede Yunanistan, Rusya, ABD Dışişleri Bakanlığı buna karar veremez. Biz ister cami, ister kilise yaparız bunun sorumluluğu bize aittir. Biz karar veririz. Ülkemizi yönetenler ve mahkemelerimiz buna karar vermişse biz uyarız.”
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;