GÜNCEL

Araştırmacı yazar Müfid Yüksel gözaltına alındı!

Tarih
18 Şubat 2020
İzlenme
Kişi

Araştırmacı-yazar Müfid Yüksel gözaltına alındı!.. Yüksel, Twitter hesabından gece saatlerinde paylaştığı gönderide, "Gece yarısı polisler evime geldi. Ortada bir neden de belirtilmeden apar topar karakola götürülüyorum.İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Muhtemelen İYİ Partinin aleyhimde açtığı dava." yazarak durumu takipçilerine duyurdu.

Müfid Yüksel kimdir?

Müfid Yüksel, 1964 senesinde Muş'ta dünyaya geldi. Aslen Bitlis’lidir. Büyük İslam alimi Sadreddin Yüksel Hoca’nın oğlu, reformist yazar Edip Yüksel’in kardeşidir. Aynı zamanda Akıncıların lideri şehit Metin Yüksel'in de kardeşidir. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden 1991 senesinde mezun oldu. Yüksek lisans çalışmalarını yine aynı bölümde yürüttü. 1995-2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başkan danışmanı olarak görev yaptı. Çalışmalarını serbest yazar olarak sürdürdü.

Müfid Yüksel; siyaset, din, Alevîlik-Bektâşîlik, Nakşibendîlik, Güneydoğu sorunu, Orta Doğu sorunu başta olmak üzere dış politika konularındaki makale ve çevirileri yayınlandı.

Araştırmacı yazar Müfid Yüksel gözaltına alındı! Müfid Yüksel kimdir?Müfid Yüksel eserleri

Kürdistan’da Değişim Süreci (1993), Simavna Kadısıoğlu Şeyh Bedreddin (2002), Bektâşîlik: Ve Mehmed Ali Hilmî Dedebaba (2002), İslamsız Kürdistan Hayali ve Ortadoğu (2015)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;