GÜNCEL

Antalya'da otel sahilinde 5 günde 6 ceset bulundu

Tarih
21 Ocak 2024
İzlenme
Kişi

Antalya son 5 gündür sahilde bulunan ceset haberleriyle gündeme geliyor...

Bu kez Antalya'nın Aksu Mahallesi Kemerağzı Mahallesi turizm beldesi Kundu Acısu Deresi suyunun sahile karıştığı yere yakın noktada ceset bulundu.

Babası Abdülaziz Güneş ile sahile balık tutmaya gelen Deniz Güneş isimli şahıs, bir süre sahilde dolaştıktan sonra ceset görünce durumu babasına anlattı.

Abdülaziz Güneş ise 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak, ihbarda bulundu.

İhbarla bölgeye sevk edilen ekipler, cesedin bir erkeğe ait olduğunu belirledi.

Olay yeri inceleme ekipleri, çalışması esnasında yakınlardaki bir otelden getirilen plaj havlusuyla cesedin üzeri örtüldü.

Cansız beden, ekiplerin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

"Öleli uzun süre olmuş, sadece kemikleri vardı"

Deniz Güneş, "Burada biraz geziniyordum, belki bir şeyler bulurum diye sonra olta attım. Yan tarafıma bir baktım, önce kütük sandım, sonra ceset olduğunu fark ettim. Sonra babamın yanına koştum. Sonra da polisi aradık" dedi.

Abdülaziz Güneş ise "Sabah balığa geldik. Oğlum görünce yanıma koşarak geldi ve 'Orada bir ceset var' dedi. Birlikte gidip, baktık. Önce kütüğe benzettim, ceset olduğunu anlayınca hemen polise haber verdik. Biraz panik olduk. Baya uzun süre olmuş öleli. Çünkü sadece kemikleri vardı" diye konuştu.

5 ceset bulundu

Öte yandan çarşamba günü Antalya'nın Alanya ve Manavgat sahillerinde 1 çocuk ve 1 yetişkin cesedinin bulunmasının ardından dün yine Manavgat'ta 2, Serik'te 1 ceset bulundu.

Kaçak göçmen teknesinin batma ihtimali üzerinde duruluyor

Serik'in Kadriye Mahallesi'nde bulunan kadın cesedinin, Antalya'da 13 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a ait olma ihtimali üzerine İstanbul'da yaşayan ailesi , DNA örneği alınması için Antalya'ya geldi.

Son günlerde Antalya sahillerinde karaya vuran cesetlerin, bir kaçak göçmen teknesinin batmasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Antalya Valiliği'nden açıklama

Konuyla ilgili Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada cesetlerden birinin kayıp olarak aranan şahsa ait olduğu vurgulanırken, diğer 5 cesedin ise üzerindeki kıyafetlerin üretim yerlerinin Suriye olduğu duyuruldu.

"1'i kayıp kişi, 5'inin kıyafetlerinin üretim yeri Suriye"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kıyıya vuran 6 cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E.’ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Diğer 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlenmiştir.

Lübnan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu bildirilmiştir.

Son bir haftalık meteorolojik kayıtlar incelendiğinde, hâkim rüzgârın Güney ve dalganın Güney Doğu yönünden geldiği tespit edilmiş olup, muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;