GÜNCEL

Anket araştırmasında çarpıcı sonuçlar

Tarih
29 Kasım 2019
İzlenme
Kişi

Public Status Danışmanlık Hizmetleri tarafından, 2019 yılı Kasım ayında yapılan Hukuksal Düzenlemeler ve Yargı Reformu Araştırması'nda yüz yüze görüşme tekniği uygulandı.Ankette katılımcılara, "1988 yılından bu yana yürürlükte bulunan süresiz nafaka uygulaması hakkındaki düşünceniz nedir?" sorusu yöneltildi.

Süresiz Nafaka uygulamasına cevap veren katılımcıların yüzde 3,61'i fikrim yok ifadesini kullanırken, yüzde 10,21'i de "uygulama korunmalı." dedi.

Yüksek oranda 'adilce düzenlenmeli' cevabı!

Süresiz nafaka uygulamasının sorulduğu katılımcıların çok büyük bir bölümü uygulamanın kalkarak yerine daha adil bir sistemin getirilmesi görüşünü dile getirdi. Public Status Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından yapılan ankette süresiz nafaka uygulamasına karşı olanların oranı yüzde 86,18 olarak açıklandı.

Türk Medeni Kanunu üstünde yapılan değişiklik ile 12 Mayıs 1988 tarihinden itibaren nafaka talebi 'süresiz' olarak uygulanmaya başladı. 1988'den bu zaman süresiz nafaka mağdurlarının sayısı 2 milyona ulaştı. (YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Nafaka zulmü ve delilsiz yalan beyan-iftira mağduru

    01 Aralık 2019 12:58
    1 0
    Yıllarca süren mahkemeler, ve bu mahkemelerde adaletsizce maaşın 2/3 ü gibi zalimce verilen tedbir nafakası, ardından süresiz-uzun süreli nafaka, nafaka haczi, tazyik hapsi, evladından koparılmanın ateşi, babaya karşı düşmanlık telkin edilen evlatlar, haksız yere intikam aracı olarak kullanılan yasalar, delilsiz e atılan yalan ve iftiralardan dolayı yıkılan hayatlar, ikinci evliliklerde erkekle beraber insan yerine konulmayan ikinci eşler ve evlatlar ve bu insanların aileleri,....,....
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;