SİYASET

Ali Babacan'ın skandal seçim vaadine Fahrettin Altun'dan cevap

Tarih
27 Mayıs 2020
İzlenme
Kişi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katıldığı bir canlı yayında terör suçlularını düşünce suçlusu olarak göstermesine sert çıktı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda sözde düşünce suçlularıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Babacan'ın sözleri sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan yanıt geldi.

Cüneyt Özdemir'in Babacan'ı konuk aldığı videoyu 86 bin 500 kişi ...Gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına konuk olan Deva Partisi lideri Ali Babacan, “Bu akşam seçim oldu siz kazandınız, ne yapardınız” sorusuna, “Meclis’in birinci günü birinci madde budur. Düşünce suçlularının özgür bırakılması… Bunu görsünler ki başkaları özgür düşünmeye başlasın” yanıtını vermişti. Babacan’ın bu sözlerini Beştepe yanıtsız bırakmadı. Fahrettin Altun, “Hangi modern devlette, hangi gelişmiş demokraside; darbe yapanlar, terör ve şiddete bulaşanlar düşünce suçlusu olarak kabul edilir” sözleriyle Babacan’a yanıt verdi.

Fahrettin Altun haberlerine engelleme 'korona'ya bağlandıCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan‘ın ilk vaat olarak sunduğu ‘düşünce suçlularının cezaevinden çıkarılması’ sözlerine ilişkin, “Terör suçunu, düşünce suçu olarak gösterme gayreti içinde olanlar ne yüz yıllık mücadeleyi, ne de tehditleri kavrayabilmişlerdir. Hangi gelişmiş demokraside; darbe yapanlar, terör ve şiddete bulaşanlar düşünce suçlusu olarak kabul edilir? Meşru yönetime darbe yapmaya çalışanları, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden öldürenleri, uzaktan bombalarla cana kıyanları düşünce suçlusu olarak görmeyeceğiz” dedi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;