SİYASET

Ali Babacan’ın iddiasına Davutoğlu cephesinden sert tepki!

Tarih
27 Kasım 2019
İzlenme
Kişi

Yeni parti çalışmalarına hız veren Ali BabacanFatih Altaylı'nın Habertürk TV’de sunduğu Teke Tek programında soruları cevapladı.

Ali Babacan programda, Ahmet Davutoğlu 30 ilin il başkanlarını 8 ay önce belirlediğini söyledi. Babacan’ın iddiasına Davutoğlu cephesinden sert cevap geldi.

“Külliyen yanlış”

Ali Babacan’ın iddiasına Davutoğlu cephesinden sert tepki!Yeni parti kurma hazırlığında olan Davutoğlu’nun ekibinde yer alan Selçuk Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Babacan diyor ki: Davutoğlu 30 ilin il başkanlarını 8 ay önce belirledi. Bu ifade külliyen yanlış… Şu an bile İl Başkanları belli değil. Lütfen Sn. Babacan lütfen…” ifadelerini kullandı.

 

Selvi'nin iddiası gerçekleşmedi

Öte yandan yazılarında siyasi kulis bilgilerini kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 11 Eylül 2019 tarihli “Yeni partiler ne zaman kurulacak, Erdoğan’ın hamlesi ne olacak?” başlıklı yazısında Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin aralık ayında, Davutoğlu’nun partisinin ise kasım ayında kurulacağını ileri sürmüştü. Ancak Kasım ayının bitmesine günler kala Davutoğlu cephesinden halen il başkanlarının bile belli olmadığı açıklaması yapıldı.

İşte Selvi’nin yazısından o bölüm;

“ (...) İhraç talebiyle disipline sevk kararının alınmasına neden olan açıklamalar, basın yoluyla yapıldığı için AK Parti tüzüğünün 119. maddesine göre 1 hafta içinde savunmaların yapılıp kararın açıklanması gerekiyor. Ancak görünen o ki Davutoğlu ve arkadaşlarının ihraç süreci 1 hafta kalmadan tamamlanacak.

Peki onlar ne yapacaklar? Bütün enerjilerini yeni partiye verip Ali Babacan’dan önce tabelayı asmayı hedefliyorlar. Ali Babacan, 2020’ye kalmadan parti kuracaklarını deklare etti. Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin aralık ayında, Davutoğlu’nun partisinin ise kasım ayında kurulacağı söyleniyor. Ali Babacan’ın partinin programı hazır olduğu halde en son şeklini kurucular kurulunun vermesi için beklettiği ifade ediliyor…” (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;