Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara dışındaki ilk iftar programı için Çankırı'ya geldi.
Hacı Murad-ı Veli Türbesi Sosyal Tesisi'nde şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Babacan iftar öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ali Babacan'a Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi soruldu.
"Seçime kadar konuşmayacağız"
Banacan, 6'lı masa olarak seçim dönemine kadar cumhurbaşkanı adayını konuşmayacakları ve bu konuda fikir beyan etmeyecekleri konusunda mutabakat yaptklarını söyledi.
Babacan şöyle konuştu:
"Altılı masada parlamenter sistem çalışan partilerden biri olarak diğer genel başkanlarla varmış olduğumuz bir mutabakat var. O da şu; bu altılı masanın cumhurbaşkanı adayı altılı masanın mutabakatıyla belirlenecek.
Bir kararımız daha, seçim dönemine girinceye kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacağız, herhangi bir fikir beyan etmeyeceğiz.
"Bugünün konusu değil"
Yani bu konu bugünün konusu değil. Seçimlere biraz yaklaşalım, seçim havasına girelim, o güne kadar zaten adı geçen herkesi milletimiz değerlendirecektir."

(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4954 kez izlendi
1752 kez izlendi
1211 kez izlendi
670 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
594 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1778 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.