SİYASET

Akşener, Ankara Barosu'nun açıklamasını değerlendirdi

Tarih
01 Mayıs 2020
İzlenme
Kişi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde devam eden Ankara Barosu-Diyanet tartışmalarına katıldı.

"DİN ADAMININ GÖREVİ..."

Ankara Barosu'nun açıklamasını yanlış bulduğunu ifade eden Akşener, bu gerilimli olaylardan bıktığını söyledi.

Karar'a konuşan Meral Akşener, "Yıllardır imamlar, içki haramdır diye gelen imamların içki içen şahısları hedef gösterdiği görüldü mü? Hayır, inanır veya inanmaz saygı duyacaksınız. Din adamının görevi Kuran-ı Kerim’deki haramları insanlara göstermektir. Baro’nun açıklamalarını çok yanlış bulduğumu söylemek isterim. Fakat biz de bu gerilimli işlerden bıktığımızı söylemek isterim." ifadelerini kullandı.

Muhafazakar bir camiadan gelen Bekaroğlu'ndan da Ali Erbaş'a skandal tepki gelmişti

Son dakika: CHP'li Mehmet Bekaroğlu, eşcinselliği savunarak ...

Daha önce CHP’ye kadın kontenjanından vekil seçilen Bekaroğlu, Allah'ın lanetlediği eşcinselliği savunup Diyanet İşleri Başkanı'nın sözlerinin kişi yorumuymuş gibi lanse etmeye çalışmıştı. Bekaroğlu, "Livata tarihsel bir olgudur. Türkiye'de iki çok ciddi problem var. Biri din anlayışı. Türkiye'de genel din anlayışı. Fundamentalizm dediğimiz köktencilik. Yani ayeti okuyor, tarihselliği bırakıp bugüne taşıyor. 'Lut kavmi' diyor. Bu şekilde yorum yapmak, Allah korusun, çok tehlikeli. Türkiye bu noktada değil, bizim çoktan buraları geçmiş olmamız gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanı'nın okuduğu metinde bu var, bu doğru değil" dedi.

Bilindiği üzere LGBT'nin açılımı lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender sözcüklerinin baş harflerinden oluşuyor. CHP'li Mehmet Bekaroğlu da "LGBT'lilerin tercihlerine saygı duyulmalı" dedi. Bekaroğlu daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Kimsenin yaşam tarzına karışmaya hakkınız yok. LGBT'lilerin tercihlerine saygı duyulmalı' Kimsenin yaşam tarzı tercihiyle ilgili Diyanet dahil hiç kimsenin laf söyleme hakkı olmaması gerekiyor. Diyanet anlatacak şeylerini anlatsın kendisine başvuranları dini nasıl yaşayacağını öğretsin. Bıraksın insanların yaşam tarzını artık lütfen. Birlikte yaşamaya şimdiye dek olduğu gibi, hepimiz aynı olmayacağız farklı farklı olacağız ama birbirimizin değerlerine saygı göstererek birbirimizi anlayarak yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca yurtlarda çocuklar istismar ediliyor, Diyanet İşleri Başkanı neden çıkıp bir şey söylemiyor."





YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Hacı Güven

    04 Mayıs 2020 10:38
    0 0
    Bu beyinsiz CAHIL herif ,İslami kuralları hiçe saymadı.., Bunun İslam'dan haberi bile yok ! Bunlar hayvandan da şuursuz sadece yemeyi ve boklamayi bilirler !!!
  • ozur dilemeli

    04 Mayıs 2020 00:50
    0 0
    Turklugu bugunlere getiren islamdir ve ayni sekilde islami bugunlere getiren de Turklerdir. Turk; islamin asgeri ve temsicisidir. Roma soykirimindan kurtardigimiz Bizans ve Zerdust kalintilarini bizim inancimiza hakaret etsinler diyemi bin yildir koruyup yasatiyoruz? Ankara barosunun islama hakret ildirisini yazan yazdiran milletten ozur dilemeli ve barodan istifa etmelidir. Ey Turkislam milleti kendi yurdunda zillete hakarete riza gosteremezsin!
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;