SİYASET

AK Partili Metiner’den MYK tepkisi: O bilgileri kim sızdırmışsa namerttir!

Tarih
28 Haziran 2019
İzlenme
Kişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında en son toplanan AK Parti MYK’’da “seçim itirafı ve talimat” şeklinde basında yer alan haberlere AK Parti eski İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK)’da konuşulanların basına sızdırılmasına AK Parti eski İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, sert tepki gösterdi.

“İçerden birileri bu bilgiyi vermemişse Selvi ve Çalmuk nerden bilsin”

mehmet metiner ile ilgili görsel sonucu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi önceki gün MYK toplantısına ilişkin dikkat çeken bir yazıya ilişkin yeniakit.com.tr’ye konuşan Mehmet Metiner, “AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Erdoğan partide yardımcılarıyla mahrem bir toplantı yapıyor. Lakin oradaki konuşmalar partiye zarar verecek şekilde basına düşüyor. İçerden birileri bu bilgiyi vermemişse Selvi ve Çalmuk nerden bilsin! Kim içeride kalması gereken bilgiyi paylaşmışsa.... Lideri düşürdükleri duruma bakın ya... Çok yazık!” şeklinde konuştu.

“Kim yapmışsa bir partili olarak onu namertlikle suçluyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihanet sayılabilecek şekilde toplantıdan bilgilerin sızdırıldığına dikkat çeken Mehmet Metiner, şöyle konuştu:

ak parti myk haziran 2019 ile ilgili görsel sonucu

“Büyük bir öfke içindeyim. Bu asla kabul edilebilir bir durum değildir. İçerde kalması gereken bilgiler birileri tarafından servis edilebiliyorsa bu ciddi bir güven açığına işaret eder. Liderimizi her önüne geleni azarlayan, kendisine her laf edene ses yükselten ve CHP belediye başkanını düşürmek için hile-entrika arayışı içinde olduğunu gösteren bu tür paylaşımları kim yapmışsa bir partili olarak onu namertlikle suçluyorum.”

“O kaynak her kimse çıkıp mertlik göstersin”

Erdoğan’ın başkanlığında toplanan MYK’da konuşulanların basına sızdırılmasını ‘ahlaksızlık’ olarak yorumlayan AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, sözlerini şöyle tamamladı:

“Selvi ve Çalmuk kaynağını açıklayamazlar ama o kaynak her kimse çıkıp mertlik göstersin. Aksi takdirde MYK’nın değerli üyelerinin hepsi zan altında kalır.

O kaynak her kimse yaptığına kalleşlik denir. Şiddetle ve hiddetle kınıyorum kendisini. Böyle bir particilik anlayışı da olmaz, dava ahlakı da.” (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Adil

    29 Haziran 2019 08:01
    0 0
    Adam haklı. Basına kapalı toplantıdaki bilgiler içeride kalmalı. Hangi partinin toplantısı olursa olsun bu böyle olmalı. Ancak bu bilgiler bir böcek yani uzaktan dinleme yöntemiyle de elde edilmiş olabilir. Her durum göz önünde tutulmalı. Her üye zan altında bırakılmamalı.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;