Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, İdlib'de 6 askerimizin şehit olduğu alçak saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine, "Maalesef yaşanan son olayda elimizdeki verilere göre 6 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." diyerek başlayan Ağar, bölgedeki gerilime dikkat çekti.
"Türkiye Suriye üzerinden bir mezhep savaşına çekilmek isteniyor." ifadesini kullanan Ağar, şöyle konuştu:
'Türkiye mezhep tuzağına çekiliyor'
"Türkiye'ye bir mezhebi tuzağın kurulduğunu düşünüyorum. Yani Suriye üzerinden Türkiye'yi bir mezhep savaşına çekmeyi amaçlıyorlar. , Son derece tehlikeli bir tuzakla karşı karşıyayız. Türkiye, Özgür Suriye Ordusu ile aynı eksendeyken, bu eksenin yanında bizim de terör örgütü olarak kabul etmiş olduğumuz örgütlerin konumlandırıldığını görüyoruz."
'Bölgedeki mücadelemiz kirletilmeye çalışılıyor'
"Türkiye'nin mücadelesinin kirletilmeye çalışıldığını, Türkiye'nin radikalizmle işbirliği yapan bir devlet haline, pozisyonuna sokulmaya çalışıldığını düşünüyorum. Bunu PKK yapıyor. Bunu küresel güçler yapıyor. Yaşanan son gelişmeler ışığında son derece dikkatli olmamız gerektiği uyarısını yapmalıyım." (YeniAkit)
Hiç yorum yapılmamış
1966 kez izlendi
2107 kez izlendi
981 kez izlendi
1301 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.