GÜNCEL

ABD'li tarihçi Prof. Dr. Ryan Gingeras: Artık her şey Türkiye lehine, defalarca savaşa girip kazandılar!

Tarih
31 Ekim 2022
İzlenme
Kişi

ABD merkezli medya kuruluşu Politico'ya konuşan ABD'li tarihçi Prof. Dr. Ryan Gingeras, Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gingeras, Ege ve Doğu Akdeniz'de artık güç dengesinin defalarca zafer kazanan Türkiye lehine olduğunu söyledi.

 

 

Türkiye-Libya arasında imzalanan çok kritik öneme sahip olan hidrokarbon anlaşmasının yankıları devam ediyor.

Batı basını, ülkede dinleme skandalları yüzünden imajı zedelenen Atina hükümetinin Türkiye-Libya anlaşmasına hazırlıksız yakalandığını yazdı.

Konuyla ilgili ABD merkezli medya kuruluşu Politico'ya konuşan ABD'li tarihçi Prof. Dr. Ryan Gingeras dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Gingeras iki ülke arasındaki anlaşmanın Türkiye-Yunanistan arasında bir savaşın olacağı anlamına gelmediğini ancak muhtemel çatışma riskini artırdığını dile getirdi.

"GÜÇ DENGESİ ARTIK 2016'DAN BERİ DEFALARCA SAVAŞA GİRİP KAZANAN TÜRKİYE LEHİNE"

Gingeras, "Güç dengesi artık eskisinden daha çok Türkiye'nin lehine. Türkiye 2016'dan beri defalarca savaşa girdi ve galip geldi. Birçok cephede askeri müdahalelerle siyasi koşulları değiştirebileceğini gösterdi" dedi.

Türk sondaj gemilerine işaret eden Gingeras, "Anlaşma uzun vadede Ankara için Ege ve Doğu Akdeniz'de daha iddialı bir varlığa sahip olma hedefine hizmet ediyor" dedi.

Gingeras, ayrıca Yunanistan'ın Ege'de karasularını 12 mile çıkarma düşüncesinin mantıksız bir hareket olacağının altını çizdi.

 

(star.com.tr)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;