GÜNCEL

AB'den skandal talep: Tehditler bölümüne Türkiye'nin adı yazılsın!

Tarih
19 Kasım 2021
İzlenme
Kişi

Amerika’nın Sesi internet sitesinin aktardığına göre, AB’li bakanlar toplantıda, Birliğin önümüzdeki 5-10 yıllık savunma stratejisini belirleyen belgeye olumlu yaklaştı.

Dış İlişkiler Konseyi’nin açıklamasında, AB’ye karşı tehditlerin kapsamlı biçimde belirlendiği, bu tehditlere karşı geniş kapsamlı somut öneriler ve zaman dilimi içeren eylem planı öneren belgenin AB’li bakanlardan destek gördüğü belirtildi.

Türkiye tehdit

Öte yandan Borrell tarafından sunulan belgede Avrupa güvenliğini tehdit eden ülkeler arasında Rusya ve Çin ön plana çıkarılırken, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Fransa ile karşı karşıya gelen Türkiye’nin ismi açıkça tehdit olarak yer almıyor.

Rum basınına yansıyan haberlere göre, Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Haralambos Petridis, toplantıda AB’nin stratejik özerkliğinden yana tavır koydu.

“Fileleftheros” gazetesine göre Haralambos, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’a karşı tavrının “AB’nin çıkarlarını da tehdit ettiğini ve belgede konuya bu şekilde yaklaşılması gerektiğini” savundu. Yunan Savunma Bakanı’nın da buna destek verdiği belirtiliyor. Belge üzerindeki tartışmaların mart ayındaki AB liderler zirvesine kadar süreceği ifade ediliyor.

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;