ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Türk ortaklarımızla bir dizi ortak çıkarlarımız var. Şu an hala uzak olmasına rağmen F-35 programının tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum" dedi.
ABD ile aramızda süregelen F-35 krizi hala devam ediyor. ABD tarafından ise konuyla ilgili ümit verici yeni bir açıklama geldi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, düzenlediği basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 18 Mayıs'ta ABD'ye yapacağı ziyarete değindi.
"Türkiye ile F-35 programı gündeme tekrar gelebilir"
"Rusya vahşet kampanyası yürütüyor"
Rusya'nın son günlerde Ukrayna'nın Lviv kentine düzenlediği saldırılarla ilgili açıklamada bulunan Price, Rusya'nın Ukrayna halkına karşı "bir terör kampanyası yürüttüğünü" ifade etti.
Price, “Gerçek şu ki Rusya, bir işgal veya bir savaş başlamaktan çok bir terör kampanyası, bir vahşet kampanyası, Ukrayna halkına karşı alçakça bir saldırganlık kampanyası yürütüyor. Son saatlerde Lviv'e yönelik saldırılara, Kiev'deki veya Mariupol, Harkov ve Buça'da tanık olduklarımıza gelince, bunlar Rusya’nın Ukrayna halkına karşı yürüttüğü vahşet kampanyasının, önceden tasarlanmış bir terör kampanyasının açık bir kanıtıdır.” dedi.
"Ukrayna’da diplomatik varlığımızı yeniden kuracağız"
İHA'nın haberine göre, ABD'nin Ukrayna'da yeniden diplomatik varlığını kurmayı planladığına dikkat çeken Price, "Mümkün olan en kısa sürede Ukrayna'da diplomatik varlığımızı yeniden kuracağız. Bu yüzden güvenlik durumunu değerlendirmeye devam ediyoruz. Güvenlik sistemi izin verdiğinde Ukrayna'da yeniden kurulmuş bir diplomatik varlığımız olacak." ifadelerini kullandı.
Price, ABD'nin Ukrayna'da resmi diplomatik mevcudiyet eksikliğinin Ukrayna ile görüşmelerde koordinasyon yeteneğini engellemediğini belirterek, Polonya sınırında konuşlanmış diplomatik bir ekibin olduğunu söyledi.
(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
1971 kez izlendi
2107 kez izlendi
982 kez izlendi
1301 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.