ABD: ABD, değerli NATO müttefiki Türkiye ile dayanışma içindedir. Türk vatandaşlarına yönelik bu alçak saldırıda ABD'nin herhangi bir rolü veya sorumluluğu olduğunu öne süren herhangi bir yorum, bizi derinden hayal kırıklığına uğrattı.
İstanbul Taksim, terör saldırısının hedefi oldu.
İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı.
Washington'u rahatsız eden açıklama
Patlamanın yaşandığı noktaya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Olayın nereden ve nasıl koordine edildiğini biliyoruz." diyerek önemli bir açıklamada bulundu.
ABD'den gelen açıklamada ise "Derinden hayal kırıklığına uğradık." denildi.
"Biz, bize verilen mesajı biliyoruz." diyen Bakan Soylu, "ABD'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz. Reddediyoruz. Bu anlayışla, kendi senatolarından para gönderen anlayışla müttefikliğimiz olamaz." ifadelerini kullanırken, failin PYD'yi besleyenler olduğunu vurguladı.
"Değerli NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindeyiz"
Soylu'nun bu mesajı, Washington'da rahatsızlığa yol açtı. Konuya dair ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.
Gelişmeyi, "Türkiye, İstanbul'daki ölümcül saldırı nedeniyle ABD'nin taziyelerini reddetti" başlığıyla aktaran Axios'a konuşan bir Bakanlık sözcüsü, "ABD, değerli NATO müttefiki Türkiye ile dayanışma içindedir." dedi.
"Saldırıda ABD'nin rolü veya sorumluluğu yok"
İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarına işaret eden Amerikalı sözcü, saldırıda "rol ya da sorumluluk" üstlenmediklerini anlattı.
Aynı yetkili, "Türk vatandaşlarına yönelik bu alçak saldırıda ABD'nin herhangi bir rolü veya sorumluluğu olduğunu öne süren herhangi bir yorum, bizi derinden hayal kırıklığına uğrattı." diye ekledi.

YORUMLAR
4207 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
513 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.