Atina yönetimi bölgede gerilimi tırmandıracak hamlelerine devam ediyor. ABD, Dedeağaç bölgesine yığdığı silahlarla Yunanistan ile birlikte Türkiye'ye 50 km uzaklıkta tatbikat gerçekleştirdi.
TATBİKATTA GERÇEK MERMİLER KULLANILDI
Yunanistan medyasında geniş yer alan habere göre, İskeçe Petrochori'deki tank atış poligonunda gerçekleştirilen tatbikatta gerçek mermiler kullanıldı. Tatbikat sırasında belirlenen hedefler tanklar ile vuruldu.
TATBİKATI 8 ÜLKENİN TEMSİLCİLERİ İZLEDİ
Ayrıca tatbikatı COL Kelly McDonald, ODC -GR Başkanı, Mısır, Ermenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Ürdün, İtalya, Güney Kıbrıs ve Romanya'dan gözlemciler, Silahlı Kuvvetler ve Güvenlik Kuvvetleri subayları ile Yerel Yönetim temsilcileri de izledi.
TATBİKAT DİYEREK BÖLGEYİ SİLAHLANDIRIYORLAR
Öte yandan ABD, bir süredir özellikle Dedeağaç üssünde önemli yığınaklar yapıyor. Özellikle son iddialara göre Amerika, bu üsse 600 askerini saldırı helikopterleri eşliğinde konuşlandıracak. Birçok zırhlı araç, tank ve top mermilerinin olduğunu üs hakkında ABD yönetimi, Rusya'ya karşı yığınak yaptığını iddia ediyor.
Hiç yorum yapılmamış
4724 kez izlendi
1676 kez izlendi
1145 kez izlendi
630 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.