GÜNCEL

ABD ve Yunanistan'dan Türkiye'ye 50 km uzaklıkta bulunan Dedeağaç'ta gerilimi artırma çabası! Gerçek mermiler ve tanklarla tatbikat yaptılar

Tarih
07 Kasım 2022
İzlenme
Kişi

Atina yönetimi bölgede gerilimi tırmandıracak hamlelerine devam ediyor. ABD, Dedeağaç bölgesine yığdığı silahlarla Yunanistan ile birlikte Türkiye'ye 50 km uzaklıkta tatbikat gerçekleştirdi.

TATBİKATTA GERÇEK MERMİLER KULLANILDI
Yunanistan medyasında geniş yer alan habere göre, İskeçe Petrochori'deki tank atış poligonunda gerçekleştirilen tatbikatta gerçek mermiler kullanıldı. Tatbikat sırasında belirlenen hedefler tanklar ile vuruldu.

TATBİKATI 8 ÜLKENİN TEMSİLCİLERİ İZLEDİ
Ayrıca tatbikatı COL Kelly McDonald, ODC -GR Başkanı, Mısır, Ermenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Ürdün, İtalya, Güney Kıbrıs ve Romanya'dan gözlemciler, Silahlı Kuvvetler ve Güvenlik Kuvvetleri subayları ile Yerel Yönetim temsilcileri de izledi.

TATBİKAT DİYEREK BÖLGEYİ SİLAHLANDIRIYORLAR
Öte yandan ABD, bir süredir özellikle Dedeağaç üssünde önemli yığınaklar yapıyor. Özellikle son iddialara göre Amerika, bu üsse 600 askerini saldırı helikopterleri eşliğinde konuşlandıracak. Birçok zırhlı araç, tank ve top mermilerinin olduğunu üs hakkında ABD yönetimi, Rusya'ya karşı yığınak yaptığını iddia ediyor.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;