ABD Donanmasına ait bir saldırı denizaltısı, Güney Kıbrıs'ın Limasol Limanı'na demirledi. Bu gelişmenin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ABD'ye kınadı.
"KKTC'Yİ DESTEKLİYORUZ"
ABD'ye bir tepki de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.
Bakanlıktan yapılan açılamada şu ifadeler yer aldı:
KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın, ABD’ye ait bir saldırı denizaltısının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) limanlarından birine demirlemesi ve GKRY’nin silahlanma faaliyetleri konusunda yaptığı açıklamayı kuvvetle destekliyoruz.
"BU, KALICI ÇÖZÜME KATKI SAĞLAMIYOR"
KKTC ile birlikte birçok defa vurguladığımız üzere, ABD’nin Kıbrıs Adası’ndaki dengeyi bozma pahasına attığı ve GKRY’yi silahlanmaya teşvik eden adımlar, bölgenin istikrarına ve Kıbrıs meselesinin adil, sürdürülebilir ve kalıcı çözümüne hiçbir şekilde katkıda bulunmamakta.
"ABD, POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ"
ABD’yi bir kere daha bu politikalarını gözden geçirmeye çağırıyor; ülkemizin her şartta, garantörlüğün verdiği sorumluluk çerçevesinde, KKTC’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğini hatırlatmak istiyoruz.

Hiç yorum yapılmamış
4454 kez izlendi
1586 kez izlendi
1070 kez izlendi
560 kez izlendi
3498 kez izlendi
822 kez izlendi
544 kez izlendi
3589 kez izlendi
2571 kez izlendi
1279 kez izlendi
1735 kez izlendi
595 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.