15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyerek büyük tepki çeken Kılıçdaroğlu, darbe saatlerinde havalimanında birkaç metredeki cuntacı askerlerle karşılaşmamak için VIP salonunda bekledi, tanklar ayrıldıktan sonra da çıkış yaptı.
İşte dakikası dakikasına o anların hikâyesi:
23.17: Kemal Kılıçdaroğlu saat 23.17'de VIP salonuna giriyor ve önce dışarıda bekleyen aracına doğru yöneliyor. Fakat bu esnada VIP nizamiye girişi, darbecilere ait 2 tank tarafından kapatılmış durumda. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler salona dönüyor. Burada yaklaşık 12 dakika geçiren CHP Genel Başkanı, 2 tankın 23.23'te nizamiyeden ayrılması üzerine de 23.30'da VIP'ten çıkıyor.
23.30: Havalimanından ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre otel arayışında bulunduktan sonra Bakırköy Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine geçiyor ve sabaha kadar da orada kalıyor.
Nizamiye girişindeki darbeci tanklar, Kılıçdaroğlu'nun VIP'e girişinden 6 dakika sonra ayrılıyor. CHP lideri ve yanındakiler de bu güzergâhtan çıkış yapıyor. (Solda)
Görüntülere göre daha önce "Darbe olursa tankın önüne ilk ben dikilirim." diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, nizamiyede bulunduğunu haber aldığı tankların karşısına geçmekten kaçınıyor.
Daha önce 15 Temmuz'da yaşadıklarına ilişkin açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu uçaktan indiği anda darbeyi haber aldığını, arkadaşının havalimanından ayrılmasının uygun olmayacağını söylediğini belirtmişti.
Hiç yorum yapılmamış
1987 kez izlendi
2112 kez izlendi
986 kez izlendi
1305 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.