GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Mecburi istikamet...

Tarih
19 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz
 Hatırlamanın tam sırasıdır: Düzenbazın önde gideni Trump; 22 Eylül’de Erdoğan’la New York’ta yaptığı görüşme için “Geçmişe bakıldığında ilişkilerimizde en yakın olduğumuz dönemdeyiz” demişti.

İşte bu kuyruklu yalanın üzerine içerideki birkaç gazete adeta balıklama atlamış ve “Hiç Olmadığımız Kadar Yakınız” yollu gözbağcı manşetler atmışlardı!

Bu sütunda ise “Utanmaz Trump bu büyük yalanı ateşlerken Terörizm’in Mühendisi ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki YPG/PKK’ya yaptığı silah sevkiyatı tüm hızıyla sürüyordu” cümlesini okudunuz. (26 Eylül’17)

***

Erdoğan ile Trump’ın 24 Kasım 2017’deki telefon görüşmesinden sonra da; ABD Dışişleri Bakanı “Artık, YPG’ye silah vermeyeceklerini” duyurmuştu!

Bu da bir başka yalandı: Washington’ın, YPG-PKK teröristlerine silah sevkiyatı aynı hızla devam etti.

***

Afrin Harekâtı’nın arifesindeyiz…

“Donald Trump’ı arayacak mısınız?” sorusuna; Erdoğan’ın cevabı “Kendisini aramayı düşünmüyorum. Bana dönecekti. Dönmedi. Aramadığı takdirde ben de ona dönmem” şeklindedir.

Bu saatten sonra arasa da; telefonuna çıkmamak gerekir!

***

Haydut Devlet ABD, Suriye’nin kuzeyinde ‘Terör Ordusu’ kurmaya kadar varan süreci devasa yalanlarla yönetti.

Örneğin; “DAEŞ ile mücadele” yalanının, bölgede “PKK devleti” inşa etmek amacıyla “tedavüle girdiği” ortaya çıktı.

ABD’nin “terör örgütleriyle mücadele etmesi” söz konusu dahi olamaz: Vaktiyle PKK’yı ve DEAŞ’ı kurmuş olan ve işbu terör örgütlerini yöneten Washington’dır.

***

TSK’nın Afrin’e yönelik harekâtı başlamak üzere iken; Pentagon’dan yapılan “Afrin’de YPG unsurlarına destek vermiyoruz” (Hürriyet) açıklamasının da hiçbir kıymeti ve inandırıcılığı yoktur.

Kuyruklu yalanlar, teröristlerin hamisi ve patronu Amerikan Devleti’nin hayat tarzıdır.

Aynı şekilde, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın; (Amerikancı Hürriyet’in birinci sayfasında yer verilen) “Türkiye’nin PKK ile ilgili kaygılarının olduğu yerlerde birlikte mücadeleye etmeyi sürdüreceğiz” şeklindeki şu son beyanı da aşağılık bir yalandır!

Kuzey Suriye’deki YPG-PKK teröristlerine dört binden fazla TIR dolusu silah sevk eden de; yıllardır emrindeki terör örgütü PKK’yı Türkiye’ye saldırtan da Haydut Amerikan Devleti’dir.

Son olarak “sınır güvenliği!” açıklamasıyla -büyük çaba sarf ettikleri ‘PKK devletine hazırlık’ kapsamında- kuracaklarını söyledikleri ‘Ordu’ bir Terör Ordusu’dur!

***

Pentagon’dan dün yapılan “YPG’ye kurdurdukları gücün Ordu yahut Sınır Muhafız Gücü olmadığını” öne süren açıklama da yeni bir kuyruklu yalandan, yeni bir göz boyamadan ibarettir.

İçi boş lakırdılara asla kanmamak, itibar etmemek gerekir…

Amerikan kahpelerinin; “kirli planlarından, kanlı hedeflerinden” sapmaları mevzubahis dahi değildir.

On iki bin kilometre uzaktan gelip Suriye’nin kuzeyinde “PKK devleti” kurmaya çalışanlara verilecek en iyi cevap; en başta Afrin ve Münbiç olmak üzere bu bölgenin, ABD’nin himayesindeki bütün teröristlerden tamamen temizlenmesidir!

Suriye’nin kuzeyinde “ABD komutasında bir PKK devleti” kurulmasının önüne ancak bu yolla geçilebilir.

***

Zaten gecikmiş bu zaruri harekâtın yapılmasına; içeride ısrarla karşı çıkanlar, bu gerçeği görmüyorlar mı?

Görmemeleri mümkün olmadığına göre…

Acaba, ABD’nin bölgedeki kirli planlarını hayata geçirebilmesine destek vermek için mi, malum “Suriye bataklığına girmeyelim!” gürültüsünü koparıyorlar?

Haydut Devlet ABD, dünyanın öbür ucundan gelip bölgede bir terör koridoru oluşturacak, bir PKK devleti  inşa etmek için her türlü hazırlığı yapacak, böylelikle Türkiye’yi hedef alacak; Türkiye ise milli güvenliğini doğrudan tehdit eden bu sistematik terör yapılanması karşısında asla kıpırdamayacak, sesini çıkarmayacak, öyle mi?!

ABD’nin menfaatleri hesabına “özel görev yapan içerideki etki ajanlarının” sürekli olarak “Suriye’de ne işimiz var?” yahut “Aman bu bir tuzaktır, girmeyelim” plağı çalmalarının temel nedeni aşikârdır…

Psikolojik harbin, buradaki parçasıdırlar!

***

Haydut ABD, asla “dost ve müttefikimiz” değildir.

Hiçbir zaman da olmamıştır.

Kim, ne derse desin…

Amerikan devleti, tam teşekküllü düşmanımızdır.

Hiçbir hükmü ve geçerliliği olmayan şu “dostluk; müttefiklik; stratejik ortaklık; ortak menfaatlerimiz…” gibi laflar -daha fazla gecikmeden- çöpe atılmalıdır.

ABD’nin, terör örgütlerine destek sağlamak için kullandığı İncirlik Üssüise muhakkak kapatılmalıdır!

15 Temmuz’daki darbe kalkışması sırasında FETÖ mensubu cuntacılara “yardım ve yataklık” yapan da bu İncirlik Üssü’dür!

Yenişafak
19 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;