GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Maskeler fora…

Tarih
01 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Baba George Bush başkanlığının son aylarında aynen şöyle demişti: “Ülkemizi Yahudi-Hıristiyan birliğinin lideri olarak ayakta tutmaya kararlıyız” (Türkiye gazetesi, 24 Ağustos 1992) Birinci Bush, 1976-1977 döneminde CIA'in başındaki isimdi.
1980 ve 1984'te başkan seçilen Reagan'ın yardımcısıydı…
1988 seçiminde ise başkan oldu.
*
İkinci Dünya Savaşı'ndan birkaç yıl sonra CIA tarafından kurulmuş olan Moon tarikatının lideri Sun Myung Moon, Baba Bush'a çok yakındı…

Oğul George Bush da Moon tarikatına yakın durdu. Mister Moon, İkinci Bush'u Kasım 2000'deki başkanlık kampanyasında destekledi. Derin Amerika'nın seçimde yaptığı hileler neticesinde başkanlık koltuğuna oturmuş olan Oğul Bush'un yemin töreninden bir gün önce (19 Ocak 2001) Moon, İkinci Bush için özel bir yemek vermişti.
*
ABD-NATO “Komünizmle Mücadele” konseptini 1950'li yılların ortalarından itibaren inşa etti. Moon Tarikatı da bu çerçevede derin bir işlev gördü.

Sun Myung Moon'a kurdurulmuş olan tarikatın asıl adı “Dünya Hıristiyanlarını Birleştirmek İçin Kutsal Ruh Cemiyeti”dir. Kısaca, “Birleştirme Kilisesi” diyorlar!

Moon tarikatının Türkiye'deki ilk temsilcisi “Mason” Kasım Gülek'tir. Kasım Gülek'in iki farklı Papa'ya ziyareti vardır. Ağustos 1968'de eşi Nilüfer Hanım'la birlikte Roma'ya gidip Papa 6. Paulus tarafından Vatikan'da kabul edilmiştir. 1983'te yine eşiyle birlikte Papa İkinci Jean Paul'ü ziyaret etmiştir!

Mister Gülek, Paralel Yapı'nın başındaki Locaefendi'nin mason locasıyla bağlantısını sağlayan isimdi. Türkiye'deki “Komünizmle Mücadele” derneklerinin ikincisini Erzurum'da (1963) kurmuş olan Paralel Locafendi, 9 Şubat 1998'da Papa 2. Jean Paul'ü Vatikan'da ziyaret ederek, Kilise'nin “Dinlerarası Diyalog” projesine bağlılığını dile getirmişti. Ziyaretin kadrosunda yer alan A. Kaya'nın Papa'nın elini öptüğünü biliyoruz: Orada, Papa 2. Jean Paul'ün elini öpenler arasında başka kimler vardır?

Cenaze namazı Locaefendi tarafından kıldırılan (1996) Kasım Gülek'in Ankara Bahçelievler semtindeki evinin duvarında “Baldızı Aylin Radomisli ile dönemin başkanı Baba Bush'u Beyaz Saray'daki bir davette bir arada gösteren” bir fotoğraf asılıydı…
Aylin Devrimel Radomisli, o dönemde Amerikan Ordusu'nda albaydı. Locaefendi'nin, Mayıs 1992 tarihinde Amerika'da Morton Abramowitz'le görüşmesini sağlamıştır. Abramowitz, “Yaşlı Kurt” İshak Alaton'a çok yakındır. Mister Alaton, Paralel Yapı'nın 'baş tacı ettiği' derin bir simadır.

Deniz Baykal'a kaset operasyonunu müteakip Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getirilmesinden sadece birkaç gün sonrasında İshak Alaton “CHP'ye en büyük kötülüğü Baykal yaptı” demişti! O tarihte, Paralel “gazete”den Şahin Alpay'a konuşmuştu!
*
Ayşe Kulin'in “Adı Aylin” adlı kitabında, 1980'li yılların ilk yarısında New York'taki bir yılbaşı partisinde Aylin Devrimel Radomisli'nin “rahibe” kıyafetiyle yer aldığından söz ediliyor…
Yılbaşı balosunda yakın dostları arasındaki genç bir adamın Aylin'e “papaz” kıyafetiyle kavalyelik yaptığına da değiniliyor…
Sözü edilen genç adam, Ömer Koch'tan başkası değildir.
*
Yaklaşık bir yıl önce İstanbul'daki bir maskeli baloda “Venedik Taciri” kıyafetiyle boy gösteren R. Koch'un oğlu Ömer mi, TESEV'in kurucuları arasındadır.

İstanbul baronlarının CHP'nin başına paraşütle indirdiği Kemal Kılıçdaroğlu TESEV'in 183 numaralı kurucu üyesidir. 184 no'lu üye ise Can Kıraç'tır. Can Bey, Vehbi Koç'un damadı 'Derin G. Saray' İnan Kıraç'ın ağabeyidir.
TESEV'in kurucuları uzun bir liste oluşturuyor: İshak Alaton, Bülent Eczacıbaşı, Şahin Alpay, Kemal Derviş, Gazi Erçel, Mehmet Ali Birand, Tarhan Erdem, Necati Doğru, Nuri Çolakoğlu, Jak Kamhi, Cefi Kamhi kurucu kadroda yer almış olan şöhretli isimlerden sadece birkaçıdır.

Moon tarikatının Türkiye ayağında Gülek sonrasında öne çıkan bazı isimler, TESEV'in kuruluşunda da görev yapmıştır!
TESEV'i fonlayan uluslar arası kuruluşlar arasında George Soros'un Açık Toplum Enstitüsü ve Dünya Bankası'nın yanı sıra NED (National Endowment for Democracy) vardır. NED, CIA tarafından kurulmuştur!
*
7 Haziran ve 1 Kasım'da CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Mister Çark'adaş; yönetimindeki internet sitesinde 17 Kasım 2011 tarihinde kaleme aldığı yazısında “CHP lideri TESEV'e üye olamaz, olmaya hakkı da yoktur” diyerek Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti…
Dört yıl kadar sonra; TESEV'ci ve Amerikancı Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinden milletvekili oldu, yazdıklarını çabucak unuttu!
Çark'adaş ve kankası Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin Paralel Casusluk örgütüyle “stratejik ortaklığını” asla dert etmiyor! Dert etmemek ne kelime? Amerikancılık temelindeki işbu ortaklıktan pek memnun görünüyorlar!

Yenişafak
1 Ocak 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;