SİYASET

Tamer Korkmaz : İnce, ince…

Tarih
09 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Daha ilk günden belli oldu: Muharrem İnce’nin seçim kampanyası “laf ebeliğiyle” geçecek. Politik çapsızlığını bu şekilde perdeliyor! Cumhurbaşkanı adaylığı ilan edilir edilmez “CHP rozetini çıkarıp” şov yapıyor; sonrasında her bir vesileyle ne kadar koyu bir CHP’li olduğunu anlatıyor. “Tarafsızlık” gösterisi paçalarından dökülüyor.

İki defa CHP’nin genel başkanlığına aday olup kaybeden yani “CHP’nin emanet edilmediği” Muharrem İnce’ye “Türkiye emanet edilebilir” mi? El Cevap: Asla!

Böyle bir neticede, ancak “felaketlerden felaket beğenmekten” söz edilebilir!

KONTROL KİMDE?

CHP’nin muhtemel adayı üzerine “toto” oynanırken; Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayını “ekonomiyi bilen, devleti tanıyan, hayatı başarılarla dolu birisi” diye tanımlıyordu:

Muharrem İnce, böyle bir tarife uymadığına göre…

“Benim Adım Kontrollü Kemal!” bir kere daha malum yerden aldığı talimat ile “mecburi istikamet” aday tercihini belirlemiştir!

Kemal Bey’in, İnce’yi yanına çağırırken “Gel bakalım buraya!” şeklindeki hitabı bir yerde CHP genel başkanının bilinçaltını açığa vuruyordu. “Normal şartlarda sen aday olamıyordun” der gibiydi!

“Kendisinin değil de Muharrem İnce’nin aday olmasının, onun açısından başat faydası” Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı sağlama almasıdır!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncelikli tercihi Gül’ün ‘Çatı Adaylığı’ idi: Ancak, muhtelif nedenlerle bu proje çöktü. CHP teşkilatından ve tabanından Abdullah Gül’e karşı muazzam bir tepkinin geldiğini bir de burada hatırlatalım.

“Biz hiç kendi adayımızı çıkaramayacak mıyız?” şeklindeki çok yaygın sızlanma, İnce’nin adaylığını pekiştiren bir faktör oldu.

Muharrem İnce’nin adaylığı ile “CHP seçmeninin oylarının dağılmamasının sağlanacağı” hesaplanmıştır.

“İnce’nin klasik CHP oylarını ekseriyetle koruyacak bir başka deyişle Meral Akşener’e kaptırmayacak” bir aday olduğu, pekâlâ söylenebilir…

Bu durum, kendisine Erdoğan’ın ardından ikincilik getirecektir.

Buna mukabil, Muharrem İnce’nin “CHP seçmeni dışından oy alma olasılığı” fevkalade düşük olacaktır. İlk turda “oylarını tahmin edilenden daha fazlasına ulaştırmayacak” olan bu durum -ikinci tur gerçekleştirdiği takdirde- nasıl bir netice verebilir?

Şayet Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa; Erdoğan’ın karşıtı olan malum cephenin İnce’ye yöneleceği şimdiden bellidir.

Hedefledikleri budur: Ancak, bu İnce’nin seçimi kazanmasına yetmeyecektir.

YOLDAŞI DEMİRTAŞ

Muharrem İnce, Batıcı CHP’nin –ittifaka dâhil edilmeyen- fiili müttefiki HDP’ye kucak açmıştır…

-Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor!

Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladıktan sonra; tepkiler gelince bu defa “bütün adayları ziyaret edeceğim” demek mecburiyetinde kalmıştır…

2014’te Kobani’yi bahane eden kalkışmanın fitilini ateşleyen “Washington’dan Kumandalı” Demirtaş; “Biz PKK’yı terör örgütü olarak görmüyoruz” diyen; “TSK kaybedecektir, PKK kazanacaktır” diye konuşan bir “Kravatlı Terörist”tir!

CHP adayı Muharrem İnce’nin “yoldaşları” işte bu ve benzeri HDPKK’lılardır.

HANGİ MUHARREM İNCE?

Finalde; adaylığının açıklandığı gün Hacı Bayram Camii’nde Cuma Namazı kılan Muharrem İnce’nin, dört yıl önce Ramazan’da Bodrum’da bira içerken görüntülendiği kareleri hatırlıyoruz…

Yani?

“Gel bakalım buraya Takiyeci Muharrem…”

-Kemal Kılıçdaroğlu’ndan mülhem!

Yenişafak
9 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    09 Mayıs 2018 17:33
    2 1
    afbuyrun da bence, KK meşrep ve mezhepli seçmen bu muharreme oy vermeyebilir.gelecek dönem KKnın başına tebelleş olmasın, silinsin gitsin diye. demirtaşa verebilirler, perinçege verebilirler, meral ablamız da nasiplenir.onun için muharremin ikinci olması ihtimali zor..alevi seçmen demirtaş ya da perinçeği tercih edecektir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;