SİYASET

Tamer Korkmaz : FETÖ’nün derin bağlantıları...

Tarih
22 Eylül 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Amerika'da yayınlanan küresel politika dergisi Foreign Policy'nin 2008 yılındaki “Dünyanın İlk 100 Entelektüeli” listesinde Fetullah Gülen Locaefendi de yer almıştı!

Derginin yazarlarından Edward Luttwak ise 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısızlığını “Erdoğan'ın öldürülmemesine” bağlamıştı!

Cuntacıların strateji eksikliğine dikkat çeken Mister Luttwak, “Önce lider gözaltına alınmalı veya öldürülmeliydi” diyerek eyvah ediyordu!

Luttwak'ın 1969'da ABD'de piyasaya çıkan ve “darbenin el kitabı” diye tanımlanabilecek kitabı, 1996'da Yaba Yayınları'ndan “Bir Uzmanın Gözüyle Darbe” adıyla neşredildi.

Edward Luttwak, ABD eski başkanlarından Ronald Reagan'ın danışmanları arasındaydı!

*

Uzun yıllar önce sıradan bir “aktör” olan, sonrasında siyasete atılıp valilik yapan, nihayetinde başkanlığa uzanan Ronald Reagan bir “mason”du…

1963'teki “Kennedy Suikastı” ile ilgili derin gerçeklerin örtbas edilmesini büyük bir gayretle sağlayan, 1964'te dönemin başkanı Johnson tarafından kurulan Warren Komisyonu'dur. Earl Warren'ın başkanlığındaki komisyonun üyeleri arasında yer alan Gerald Ford, Warren Komisyonu'nun birçok üyesi gibi mason locasına bağlıydı.

Yardımcılığını yaptığı Başkan Nixon'ın 1974'te istifası sonucu başkanlık koltuğuna oturan Gerald Ford'un yardımcısı ise Nelson Rockefeller'dı…

“Baronlar Baronu” David Rockefeller'ın kardeşidir!

Nelson Rockefeller, Kennedy Suikastı ile ilgili güya “çalışma yapan” ve CIA aktivitelerini araştıran Rockefeller Komisyonu'nun (1975) Başkanı idi…

Kasım 1980'de ABD Başkanı seçilen Ronald Reagan, işte bu komisyonun üyeleri arasındaydı!

Rockefeller Komisyonu, aynen Warren Komisyonu gibi “Kennedy Suikastı'ndaki Derin ABD ve CIA gerçeğinin” üzerini ihtimamla örtmüştür!

*

Warren Komisyonu üyelerinden John McCloy da dönemin FBI Başkanı Edgar Hoover gibi “otuz üçüncü dereceden” masondu…

Mister McCloy, 1953 yılında Rockefeller Ailesi'ne ait Chase Manhattan Bank'ta yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır. 1952'de ABD'nin sömürgesi Almanya'da John McCloy'un teşvikiyle özel örgüt olarak kurulan “Atlantik Brücke” derneğinin günümüzdeki üyeleri arasında; Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel ile “Bild'in CEO'su ve Ertuğrul Ö.'nün derin kankası” Kai Diekmann da vardır!

Fetullah Gülen'i 1975'te mason locasına kaydettiren “mason baron” Kasım Gülek, uzun seneler evvel Columbia Üniversitesi'nde öğrenci olduğu dönemde Chase Manhattan Bank'ta çalışmıştır...

Sonrasında, Rockefeller bursuyla Cambridge Üniversitesi'nde okumuştur.

*

CIA'de uzun bir süre görev yapan Robert Morrow, Kennedy Suikastı'nın CIA tarafından planlandığını Kasım 1992 tarihinde ifşa etmişti!

Mister Morrow, ayrıca dönemin FBI Başkanı Edgar Hoover ile John F. Kennedy'nin yardımcısı olan Lyndon Johnson'ı (sonradan başkan) suikastı yönetmekle suçlamıştı! Baba Bush'u ise 1976'da getirildiği CIA Başkanlığı sırasında JFK Suikastı'nın perde arkasını bilmesine rağmen sessiz kalmakla itham etmişti!

Baba (Birinci) Bush, önce Başkan Reagan'ın yardımcısıydı…

Sonradan bir dönem başkanlık yaptı…

ABD Temsilciler Meclisi, Ağustos 1992'de bazı gizli dosyaların üzerindeki perdeyi kaldırmak anlamına gelen bir yasayı onayladığı halde; Baba Bush, yasanın hayata geçişini “sürüncemede” bıraktı!

Onun ardından başkan seçilen Bill Clinton da “ipe un” serdi!

*

ABD'deki Scientology Tarikatı'nın üyeleri arasında yer alan meşhur aktör John Travolta, 1998 yılı yapımı 'Primary Colors' adlı filmde Bill Clinton'ı canlandırmıştı…

İki dönem başkanlık yapan Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton, Kasım ayındaki başkanlık seçimini Donald Trump'a karşı kazanmak için çabalarken; FETÖ'nün de gözdesidir. ABD'de yaşayan FETÖ mensupları, Bayan Clinton'a bağış yağdırıyor…

15 Temmuz darbe kalkışması gecesinin imamı Adil Öksüz'ün Hillary Clinton'ın kampanyasına iki yıl önce “beş bin dolarlık” bağış yaptığı daha önce ortaya çıkmıştı!

*

ABD'nin Hollywood'tan gelme başkanı Reagan'ın döneminde Savunma Bakanı olan Caspar Weinberger, “İkinci Dünya Savaşı'nın meşhur komutanı” General MacArthur'un yetiştirdiği bir elemandı! Weinberger, savaşın bitiminde General MacArthur'un “istihbarat subayı” idi!

(1949-50 döneminde BM'nin Kore Komisyonu Başkanlığı'nı yürüten Kasım Gülek, General MacArthur ile bu ülkede birlikte görev yaptıkları dönemde çok yakın bir dostluk kurmuştu!)

Caspar Weinberger, “Strategic Review” dergisinin “İlkbahar 2001” sayısında aynen şöyle yazmıştır: “Devlet ya da hükümet başkanlarının öldürülerek tasfiye edilmesinin yolu açıktır…”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz 2016 gecesi infaz listesinin en başında yer alıyordu. Marmaris'te FETÖ'ye bağlı suikast timinin hedefindeydi…

15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının berhava olmasıyla çok büyük bir hayal kırıklığı yaşayan/bunalıma giren Mister Locaefendi Pensilvanya'daki sohbetlerinden birinde “suikast” iması yapmıştır!

Yenişafak
22 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;