GÜNCEL

Süleyman Özışık : O nasıl kaçıştı Can'ım benim?

Tarih
09 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Aslında Can Dündar'ın adliye önünde silahlı saldırıya uğramasını yazmayı düşünmüyordum. Ancak köşe yazısında bu meseleyi enine boyuna yazınca değinmek şart oldu.

Saldırganın üstüne atlayıp onu önlemeye çalışan eşi Dilek Hanım için şunları söylüyor Can Dündar:

"Ve bana yapıştırılmaya çalışılan kahramanlık payesini, orada ona teslim ettim. Ben böyle gözü pek kadın görmedim. Evde bir tıkırtı olsa benden önce o fırlar; kapının önünden ses gelse operasyona çıkmış bir özel timci çevikliğiyle ortaya atlar. Ve burada da refleks halinde adamın önce ağzına daldığını, sonra yakasına yapıştığını anlattı hararetle.. Yeni çıktığı bir aksiyon filminin, en beğendiği sahnesini anlatır gibiydi. Şu an şu satırları yazıyorsam, onun ve Muharrem Erkek’in cengâverliği sayesinde..."

Şair burada, "Mermiden daha hızlı zıpladım. Bir gazetecinin arkasına saklanıp onun yaralanmasına neden oldum. Bu sırada karım adamın yakasına sarılıp boğuşurken ben arkama bakmadan kaçtım. Nasıl bir kaçıştı görseniz şaşardınız. O ahenk dolu o ceylan kaçışımı tarif edemem! Anlatılmaz yaşanır" demek istemiş!

Bir başka deyişle kendinden utanacağına karısını övmüş! Eşine "Cengaver" demiş ama acaba eşi o ceylan gibi seke seke kaçıştan sonra kendisine ne demiş, merak ediyorum!

"O nasıl bir kaçıştı Can'ım benim! Arkandan kaldırdığın tozda boğulduk" demiş midir acaba?

Hakkını teslim edelim. Dilek hanımın yaptığı gerçekten büyük kahramanlıktı!

Az kalsın cep telefonuyla adama ateş edip vuracaktı kadıncağız! İyi ki telefon o an tutukluk yaptı, yoksa elini kana bulayacaktı!

Verilmiş sadakası varmış!

Evde fare görse ilk o koşuyormuş. Kapıdan tıkırtı sesi gelse özel harekatçı gibi hamle yapıyormuş.

Aslında suikast girişiminde bazı eksikler yok değildi. Mesela saldırganın cübbesi ve sarığı yoktu! Bi'de o hengamede "tekbir" getirmeyi unuttu galiba!

Saldırgan için ne diyeceğimi bilemiyorum.

Can Dündar'la aranda hepi topu 3 metre mesafe var veya yok. O mesafeden hedefini tutturamıyorsan bu işe neden bulaşıyorsun katarakt özürlü?

"Abi bende hipermetropi var, yakını göremiyorum" desene baştan! Ne diye kurşunları ve adamı boş yere sektiriyorsun betonda?

İşin şakası bir yana...

Saldırganın elindeki silah yanılmıyorsam 14 kurşun alıyor. Üç kurşunun üçünü de yere sıkıyor. Dündar'ın eşi önden, bir milletvekili arkadan adamı engellemek için saldırıyor.

Burada tuhaf olan bir durum var.

Dilek Dündar o sırada silahlı adamın fotoğrafını çekme derdinde. Milletvekili ise silahlı olan sol kolu değil, sağ kolu kıskıvrak yakalamış. Can Dündar hala adamın yakınında ve sol elindeki silahın menzilinde....

Adam istese oracıkta hem Dündar'ı, hem kendisini yakalayan vekili, hem de selfie çeken Dilek Hanım'ı vurabilir.  En azından silahı kendisini yakalayan vekile çevirip elinden kurtulabilir ama hiç birini yapmıyor.

Sadece polisin gelmesini bekleyip teslim oluyor!

Olanları izlerken insanın canı suikaste uğramak istiyor yani, o derece!
Bu suikast girişimi CHP'nin yeni liderinin kim olacağının sinyalini de verdi bizlere...

Olayın içinde hem "Cengaver" bir kadın, hem de kamuoyuna servis edilmek üzere çekilmiş bir görüntü var!

Lider adayı da adam gibi adam hani!

MİT TIR'larının içine saklanan silahları bilen, ama silahla burnunun dibine kadar sokulan adamdan haberdar olmayan bir kahraman!

Bir başka deyişle...

Mesele hainlik olunca en ön safta yer alan, ama silahı görünce önce kameramanın, sonra eşinin arkasına saklanan bir kahraman!

Daha ne olsun!

Dipnot: Can Dündar'ın eşini överken kullandığı "Evde bir tıkırtı olsa benden önce o fırlar; kapının önünden ses gelse operasyona çıkmış bir özel timci çevikliğiyle ortaya atlar" sözlere takıldım!

Tamam orasını anladık da tüm bunlar olurken sen ne yapıyorsun abicim?

Kaçıyor musun yoksa saklanıyor musun onu söyle!

Ayrıca...

Eşini övdüğün yazıda, arkasına saklanıp kurşunların önüne attığın NTV muhabiri Yağız Şenkal'a ihanet etmesiydin bari!

İnternethaber.com
9 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;