SİYASET

Süleyman ÖZIŞIK : Fetö soruşturmaları ve Musul

Tarih
18 Ekim 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık
 Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları Türkiye'nin darbelerle yüzleşmesi için inanılmaz bir fırsattı. 


Fetullahçı terör örgütüne mensup hakim, savcı ve polisler bu davaya hasımlarını da ekleyerek Türkiye'ye korkunç bir tuzak kurdu.

Darbe planlayanlarla birlikte masumlar da içeri atıldı, soruşturma sulandırıldıkça sulandırıldı.

Sonuç; malum...

Masumlarla birlikte darbe planlayanlar da suçsuzmuş gibi salıverildi.

Üzülerek söylemeliyim ki Fetullahçı terör örgütü ile mücadele de aynı yöne doğru seyrediyor. 

Fetöcülere yönelik operasyonların başarı oranı yüksek olmasına yüksek. Lakin sayıları çok olmasa da, arada bazı masumların cezalandırıldığı da bir gerçek.

Fetullahçı terör örgütü bu durumu çok iyi kullanıyor ve ciddi bir algı operasyonu yürütüyor. Ve üzülerek şahit oluyorum ki bu algı operasyonu her gün biraz daha başarılı oluyor. 

Kiminle konuşsam, kafasının karıştığından bahsediyor. Önceki gün bu kafa karışıklığını daha da artıran bir gelişme yaşandı. 

Anlatayım...

Türk Silahlı Kuvvetleri, bir süre önce Fetullahçı terör örgütü mensubu oldukları gerekçesiyle açığa alınan 9 pilotu göreve geri çağırmış.

Olay kısaca şöyle gelişmiş.

Pilot bulma sıkıntısı yaşayan TSK, haklarında soruşturma yürütülen bu 9 personelle ilgili savcılığa, "Açığa alınan ve haklarında soruşturma yürütülen bazı personelin operasyonlarda kullanılması uygun mudur?” diye sormuş.

Savcılık, “Bu bizim soruşturmamızı etkilemez” diye cevap verince 9 pilot göreve çağrılmış.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre bu pilotlar şu an Suriye'de  IŞİD'e karşı yürütülen operasyonda kullanılıyor.

Yani bir başka deyişle bu pilotlar şu an bomba yüklü savaş uçaklarıyla Suriye'deki IŞİD mevzilerini bombalıyor.

Okuduğumda gözlerime inanamadım.

Hem 9 pilotu Fetöcü diyerek açığa alacaksın ve hakkında soruşturma başlatacaksın. Hem de aynı pilotlara bomba yüklü F 16'ları teslim edip operasyona göndereceksin.

Bahsi edilen bu 9 pilot yürütülen soruşturma sonucunda aklanmış olsa, anlayacağım.

Afedersiniz de...

Bu pilotlar kendi meclisini, kendi emniyet müdürlüğünü ve kendi halkını bombalamakla suçlanmıyor mu? 243 vatan evladını şehit edenler, binlerce insanı üzerine kurşun yağdırarak yaralayanlar bunlar değil mi?

Peki; bu pilotlardan birinin yüklediği bombaları tıpkı darbe gecesinde olduğu gibi Ankara'nın üstüne bırakmayacağının garantisi var mı?

Yok!

İşin daha komik tarafı ne biliyor musunuz?

9 pilotun soruşturma gereği yurt dışına çıkışları yasak. Ancak altlarına F16 verilmek suretiyle her gün Suriye'ye geçiş yaparak bu yasağı çiğniyorlar çünkü buna bizzat devlet izin veriyor!

İçlerinden birinin F16'yı başka bir ülke havaalanına indirip, iltica talebinde bulunma ihtimali var mı?

Var!

Pilot sıkıntısı mı var arkadaşım?

Türk Hava Yolları daha geçtiğimiz günlerde, "TSK pilot sıkıntısı çekerse onlara sıkıntı yaşatmayız. TSK'dan emekli olduktan sonra bizde göreve başlayan, savaş uçağı kullanmada uzman pek çok pilotumuz var. Ne zaman isterlerse bu personeli emirlerine veririz" diye açıklama yapmadı mı? 

Türk Hava Yolları'ndan faydalanman gerekirken, Fetöcü pilotları göreve çağırmak da neyin nesi?

Pardon ama, "Bu haberi okuyan halk ne düşünecek? Fetullahçı terör örgütünün mensupları bu haber üzerinden nasıl bir algı operasyonu yürütecek" diye bir Allah'ın kulu düşünmedi mi?

"Darbe dedikleri gerçekten bir senaryodan ibaretmiş. Baksanıza; darbecilere yeniden görev veriyorlar" diyen alçakları konuşturmanın ve sevindirmenin ne alemi var söyler misiniz?

MUSUL OPERASYONU

Musul'u ele geçiren IŞİD'e yönelik operasyon başladı. ABD'nin dışarıdan desteklediği operasyonda Irak ordusu ve peşmerge başrolde ancak Türkiye yok.

Kuşkusuz ki Musul'da yaşananlardan oranın halkı dışında en çok etkilenecek olan ülke Türkiye olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, "Sahada da oluruz, masada da oluruz" diyerek dünyaya rest çeken bir açıklama yaptı.

Şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki Türkiye'nin Musul'a girmesi değil, girmemesi bizi çok zorlayacak. Eğer biz oraya girmezsek, savaş işte o zaman Türkiye'yi bulacak. 

Dün sosyal medyada "Erdoğan kaybetti" diye yorum yapanlar gözüme ilişti. 

Maalesef ülke olarak ileriyi göremiyor, geleceğin bize neler getireceğini hesaplayamıyoruz. Çünkü eline akıllı telefon alan, klavyeye basmasını öğrenen herkes uluslararası siyasetle ilgili yorum yazıp fikir yürütüyor.


Bugün Erdoğan kaybetti gibi görünebilir ama yarın hepimizin kaybedeceği bir sürece doğru ilerliyoruz. Erdoğan'a düşen tek şey, bu oyunu bozmak. O da açıklamalarıyla bunu yapıyor zaten. Bu açıklamaların karşılığı mutlaka alınacaktır, buna eminim. 

"Erdoğan kaybetti" diyen içimizdeki hainlere gelince...

Adam, devlet adamı olmanın gereğini yerine getiriyor, ülkesinin haklarını çatır çatır koruyor. En azından İnönü'nün yaptığını yapmıyor, ABD istedi diye 50 uçağı yerin altına gömmüyor!

Zorunuza giden de bu zaten, öyle değil mi?

Dipnot: PKK'lılar, "Musul'a girdikleri gerekçesiyle sevinç naraları atıyor. Aman çocuklar, sizinkilere söyleyin, fistanlarını giymeyi ihmal etmesinler. Bizimkiler ansızın geldiğinde tanıyamayabilir!

internethaber
18 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KRAL

    19 Ekim 2016 08:35
    0 1
    BU PİLOTLAR ASKERİ İSTİHBARATIN FETOCULARIN ARASINA SOKTUĞU ELEMANLARI OLABİLECEĞİ GİBİ , BU 9 KİŞİNİN , YÜZLERCESİNİN ARASINDAN DİKKATLİCE SEÇİŞMİŞ VE BU KONUDA İHANET ETMEYECEĞİ KESİN OLDUĞU MUHAKKAKTIR .
  • Enes

    19 Ekim 2016 01:35
    0 0
    "Fetöcülere yönelik operasyonların başarı oranı yüksek olmasına yüksek." ifadesi aldığınız bir bilgiye mi dayanıyor acaba? İhraç edilen memurların büyük kısmına hukuki işlem yapılmadı, ihraç gerekçesi bildirilmedi de..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;