EKONOMİ

Şeref Oğuz : FETÖ temizleniyor ÇETÖ ne olacak!

Tarih
21 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Şeref Oğuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "teröre karşı seferberlik çağrısı", yalnızca güvenlik güçlerini mi kapsıyor? Çok boyutlu savaşta Fırat Kalkanı'ndan Halep'e, ekonomiden kamu güvenliğine dek her alanda mücadele verirken, bazı kesimlerin bu mücadeleye katılmak bir yana, olan biteni kavramadığını görüyoruz.

DEAŞ'ından PKK'sına, FETÖ'sünden adı her ne olursa olsun diğer irili ufaklı terör örgütlerine dek Türkiye'ye karşı oluşturulan şer cephesi sadece polise, askere saldırmıyor, millete, Meclis'ine ve ekonomimize de saldırıyor.
Buna karşı durmak için topyekûn mücadele veriyor, ülkeyi ekonomik olarak zayıflatıp sonra işgal etme planlarını yıkmak için Hükümet olağanüstü tedbirler açıklıyor.
Fakat gel gör ki bürokrasi, ya içindeki gizlenmiş FETÖ militanları veya gafleti, vizyonsuzluğu, tembelliği, koltuğunu koruma sevdası ve risk almayan tutumuyla, "eylemsizlik terörü" uyguluyor.
Ekonomiye canlılık kazandırmak için KOBİ'lere verilen 50 bin liralık kredide gördüğümüz şu: KOSGEB buna hazır değilmiş. Sebep? 3.5 milyona hizmet verecek kapasiteli teknolojik yatırıma Sayıştay "şimdilik gerek yok" diye engel olabiliyor. Seferberliğe mevzuat engeli olur mu? Zihinsel değişim şart.
Dolarizasyona karşı verilen mücadeleye bakıyoruz; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "doları bozdurun, TL'ye, altına dönün" çağrısına aldırmadan, işlerini hâlâ döviz üzerinden yapan kamu kurumları var. Sorun sadece kamudaki FETÖ militanları değil, rüşvetini dahi dolarla talep eden ÇETÖ bürokratları söz konusu...
ÇETÖ derken, ordusu savaşta Türkiye'nin 7 düvele karşı verdiği mücadelede hâlâ bireysel ve kirli çıkarını koruma gayretindeki çetelerden, kişilerden söz ediyorum. Bu ÇETÖ tanımına ben, seferberlik çağrısına aldırmayan ancak ortalıkta "teröre karşıyım" diye dolaşırken kendi işini yapmayan veya kötü yapanları da katsam abartmış olur muyum?


Sabah
21 Aralık 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ADA

    21 Aralık 2016 20:37
    1 0
    TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK CİDDİ BİR SORUNA DEĞİNMİŞSİNİZ..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;