EKONOMİ

Serdar Turgut : Tüm İstanbul bunu konuşuyor: Ali Koç mu yoksa Ömer Koç mu?

Tarih
26 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

TAZİYELERİN kabul edildiği Divan Oteli’nde ailenin duruşunu, tavrını gördüğümde “Türkiye’nin düzgün burjuvaları işte bunlar” diye düşündüm.

Rahmi Bey’in, bir ödül almak için gittiğimiz New York’ta Four Seasons Oteli’nde düzenlenen ödül törenine katılanları gördüğümde de düşünmüştüm bunu.

Törene katılan Amerika’nın varlıklı ailelerini gazetelerde, gece yaşamında, dedikodu sayfalarında göremezsiniz. Eğer burjuva sınıfı içinde bir “mavi kan” gruptan bahsedilecekse işte onlar o gün Rahmi Bey’in arkadaşları olarak salona gelenlerdi. Rahmi Bey onların içinde son derece rahattı. Paylaşılan değerlerin, hayat tarzlarının verdiği rahatlıkla konuşuyorlardı birbirleriyle.

Bu gibi aileler, ekonomi dışında gazetelere pek çıkmazlar, ama çıktıklarında da ilgi son derece fazla olur.

Ailenin yaşadığı büyük acıdan sonra şimdi doğal olarak Mustafa Koç’un yerine kimin geleceği konuşuluyor.

Kimse haddini aşacak ve acılı ailenin işine karışmak gibi algılanacak bir şey söylemek istemiyor. Ama özel sohbetlerde “Ali mi yoksa Ömer mi” diye konuşuluyor. Herkes ikisi için de son derece olumlu konuşuyor. Hatta bir işadamı arkadaşım, Financial Times’ta 8 Mart 2013 yılında yayınlanmış olan “Sex, Death and Ceramics” başlıklı Ömer Koç hakkında kaleme alınmış olan yazıyı da verdi bana.

Arkadaşım, “Ömer Bey’in kalitesini, hayat gustosunu anlamak için bunu okuman bile yeter” dedi. Zaten bildiğim bir şeydi, ama bu “Hayatın güzelliklerine olan tutkusu ve doya doya yaşama arzusu acaba onun işe yeterince konsantre olmasını engeller mi?” korkusunu da yaratıyor.

İş âlemini en iyi ve en doğru bilen Ekonomi Müdürümüz Yavuz Barlas’la da detaylı konuştum meseleyi.

İş dünyasının bazı büyükleriyle de konuştuktan sonra çoğunun, Ali Koç’un iş dünyasıyla ilgili düşüncelerini ve devletle olan diyaloğunu bildiklerini, Ömer Koç’un ise kalitesini bilmekle birlikte tarzı hakkında fazla bilgili olmadıklarını gördüm.

Herkesin kendine göre bir fikri tabii ki olacak, ama Koç Ailesi gibi gerçek burjuva ve kurumsal davranmaya dikkat eden aileler, bu tür geçiş süreçlerini de doğru yönetmeye dikkat ederler. Bunu da öyle yapacaklarına eminim.

Habertürk
26 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;