DÜNYA

Serdar Turgut : Erdoğan düşmanlığı gözlerini kararttı

Tarih
16 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Başkan Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nu açıkladığı saatlerde onun şahsında Türkiye’ye karşı oynanmakta olan pis oyuna şahit oldum.

Washington’da öğleden sonra erken akşamüstü diyebileceğimiz saatlerdi. Yönetimin çeşitli birimlerinde Başkan Erdoğan’ın açıklamalarına nasıl tepki geleceğini anlamak, ölçmek için ilgili birimler arasında turdaydım. En çok merak ettiklerim doğal olarak dışişleri ve ekonomi bakanlarına gelecek ilk tepkilerdi.  İki bakana da yönetimin birimlerinde olumlu tepki vardı. Fakat ekonomi ile ilgili birimlerin telefonları hiç durmadan çalmaya başladı. Hazine Bakanlığı’nda çalışan kaynağım  3 kredi notu kuruluşunun da Türkiye ile ilgili aradığını söyledi. Arkasından da şu ilginç lafı ekledi: “Galiba bunlar Erdoğan ve yönetimine bir balayı süresi bile tanımayacaklar. Kredi notunda düşmeler konuşuluyor şu anda bile.”

BALAYI SÜRESİ   

Uzman kaynağımdan balayı süresi kavramını açmasını istedim; ”Aslında bu tür kuruluşların bir gelenekleri vardır. Global sermaye çevreleri de buna uymalarını beklerler onlardan. Bir ülkede ekonomi yönetimi değişmişse veya o ülke ekonomi konusunda yeni adımlar atmaya hazırlanıyorsa bu tür kredi notu veren kuruluşlardan o ülkeye bir nefes alma, bir balayı süresi tanımaları beklenir. Ve bu kural daima da işler. Ama Türkiye konusunda bunu yapmayacak gibi görünüyorlar. Bakın daha şu an yeni yönetim açıklandı, anında negatif konuşma ve kredi notu düşecek söylentileri başlatıldı. Aslında bu çok çirkin bir şey”. Evet kaynağım bunları anlattı. Ben bunların olduğunu zaten hissediyordum ama bunları iyi bilen bir insanın bizzat yaşadığını anlatması çok etkilemişti beni.  Ve evet bunlar artık kredi notu veren kuruluş değil, gözümün önünde bir Türkiye karşıtı örgüte dönüşmüşlerdi. Başkan Erdoğan Türkiye’ye oynanan pis oyundan bahsetmekte tamamen haklıydı.  
   
PİS OYUNA IMF BİLE DAYANAMADI

Aslında bu tür pis para oyunlarına alışık olması gereken merkezi Washington’da bulunan IMf bile kredi notu şirketlerinin Türkiye karşıtı ayak oyunlarının yoğunluğuna dayanamadı ve bir tepki vermek zorunda hissetti kendisini. IMF sözcüsü Gerry Rice’ın yaptığı “Türkiye yönetimi sağlıklı ekonomi politikaları uygulamaya kararlı olduğunu gösterdi” açıklamasını Washington’da o gün boyu yaşanan gelişmelerden bağımsız düşünemezsiniz.  

Görünen o ki bu kredi notu şirketleri artık sağlıklı, sakin düşünemiyorlar, Türkiye karşıtlığı ve onu kendi bildikleri yönde terbiye etme arzuları gözlerini karartmış durumda. Özgürce kendi doğru bildiklerini uygulamakta kararlı olan Başkan Erdoğan liderliğindeki Türkiye’ye de düşmanlar.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    16 Temmuz 2018 15:07
    0 1
    bunlar ancak muharremi iktidar yaparlarsa mutlu olacaklar. beceremedi dingiller. AMA EN HAYRET OLANI DA BİZİM HÖDÜK MEDYA MUHARREM GELSİN DE TAYYİP BEY GİTSİN DER GİBİ MUHARREM SEVDALISI OLDU. niye kemal beye mi karşı. ulan bu ne sevgi be.bilmezler mi bunlar CHP geldiğinde hepiniz aç kalacaksınız. sanmayın ki ön alıp kendimizi kurtarırız.. nah kurtaracaksınız. 7 haziran sabahı diyen gersel tekindi di mi.
  • Nusret

    16 Temmuz 2018 14:20
    0 0
    Makaleniz müthiş olmuş son derece açık ve net. Sadece bütün ülkedeki vatandaşların okuması ve anlaması gerekiyor o kadar....
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;