GÜNCEL

Serdar Arseven : “Hâlâ!”

Tarih
26 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Arseven

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmayı dikkatle takip ettim.

Yeni Türkiye düşmanlarına vurgu yaptı Kayseri’de Sayın Erdoğan…

Kayseri önemli.

Rahmetli Hasan Karakaya ağabey ile Kayseri’yi ziyaretimizde bu güzel ilimizin güvenliğinden sorumlu üst düzey bürokratlarla uzun uzun “Kayseri’nin paralel yapı ile mücadeledeki önemi” üzerine konuşmuştuk.

Bürokratların en üst düzeyde olanı, “Yakında mali operasyonlar geliyor. Buradaki paralel bağlantılarının çözülmesi bu alanda büyük mesafeler almamızı sağlayacaktır” demiş ve Akit’in desteğinin bundan sonra da devam etmesini istemişti.

Merhum Hasan Karakaya ağabey de, bu konuda hiçbir tereddüde düşmemeleri gerektiğini ifade etmiş, Yeni Türkiye’nin yararına olan her çalışmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tam destek vereceğimizin altını çizmişti.

O gün bugün bu hassasiyet devam ediyor; Akit’in bu hassasiyetinde farklı sebeplerden dolayı kırılmalar olduğunu söyleyenlere itibar edilmesin, Akit her haklı mücadelede en ön safta olmaya devam edecektir.

Bu bağlamda, gerek Kayseri gerekse diğer illerimizde “illegal yapılarla” mücadele eden kardeşlerimize de önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etmek isterim.

Bir gazete, “okuyucuları” ile güçlüdür.

Bir konuda söylemi ile eylemi arasında fark olan bir bürokrat, bir işadamı, bir belediye başkanı vesaire olursa, her yere yetişme imkânı bulunmayan Akit kadrosu desteklerinizi bekler.

KENAN KIRAN VE MURAT ALAN’DAN “HÂL” VURGUSU!

İşte dün bir manşet;

Haber Müdürümüz Kenan Kıran ile İstihbarat Şefimiz Murat Alan’ın Akit TV’deki Arka Plân adlı programında işlenen “paralel mevzuu” Akit gazetesinin manşetindeydi:

“Paralel hâlâ devletten besleniyor.”

Arka Plân süper başarılı bir program, kısa sürede marka olacağına yürekten inanıyorum.

“Paralel hâlâ devletten besleniyor” haberine küçük bir itiraz olabilir; o da özellikle Polis Akademisi kanadı, sağlam bir yönetimin elinde.

Sayın Erdoğan ve Sayın Efkan Âlâ da bu işleri sıkı tutuyor, paralel şirketlerin “beslenme” kanalları büyük ölçüde kesildi.

Haberin “hâlâ” tarafı bu yönü kapsamıyorsa da, genel anlamıyla doğru.

Yani, birçok devlet birimi, “hâlâ” paraleli besliyor ve paralel ile mücadele maalesef birkaç kahramanın sırtına yüklenmiş durumda.

Paralelin para kaynaklarını ayrıntısıyla ortaya koyacak nice imkân var, teknoloji çok gelişti; banka ilişkileri ayrıntısıyla belirlenebiliyor, müfettişlerin elinde birçok vasıta bulunuyor ama…

Bu paralel yapı; bugüne kadar mücadele edilenler içinde en ustası, manevra kabiliyeti en yüksek olanı, hükümetin kültürel kodlarını da çok iyi biliyor.

Hükümete yakın nice sivil toplum örgütüne “geniş deliklerden” sızarak farklı dayanak noktaları oluşturabiliyor, çok farklı kesimlerden “referans” alabiliyorlar.

Yüzde yüz paralelci olduğunu çok iyi bildiğimiz  bazı isimlerin, “bağış” yoluyla nice “bizden” sivil toplum örgütünün “kefaletini” sağladıklarını görenler, bu işin ciddiyetini çok daha iyi anlıyordur.

Bakın, bir süre evvel “artık paralelci olmadığını” söyleyen biri ile takıştım, paralel siteler bu takışmadan yarım saat sonra aynı anda saldırıya geçtiler, başka bir mevzu üzerinden!

Neyse ki ilişkilerimiz net, şükürler olsun harama bulaşmadık, ne varsa dilimizde ve kalemimizde de, öyle korunuyoruz.

Paralelle mücadelenin olumsuz ilişkilere bulaşmamış yüreklere ihtiyacı var.

Sayın Erdoğan, Kayseri’deki konuşmasında “paralelle mücadelede” daha fazla destek istedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız iş olsun diye konuşmaz elbette, muhakkak ki gördüğü nice eksiklik var!..

YeniAkit
26 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;