SİYASET

Şebnem Bursalı : Kılıçdaroğlu’nun milli olma bedeli 50 milyar TL mi?

Tarih
17 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Şebnem Bursalı
 Malum gündem yoğun, bu yoğunlukta gözden kaçan bir açıklama oldu.

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bazı gazetecilere bir açıklama yaptı geçen hafta ve dedi ki; "ABD ile vize krizinin faturası Türkiye'ye 50 milyon liraya maloldu!" Gerçi ortada ne bu kadar maliyet var ne de böyle bir zarar. Ve; Cumhurbaşkanı Erdoğan buna en güzel cevabı verdi ama; yerli ve milli olma konusunda hayli sınıfta kalan CHP'nin liderine ben buradan 78 milyon adına bir soru sormak isterim: ABD'nin Başkonsolosluğu'nda 35 yıldır çalışan bir görevlinin, ismi 15 Temmuz darbe girişimine karışan asker ve sivil ve yargı mensubu tam 6 kişiyle defalarca telefon görüşmeleri yapmasının, yine darbede kilit rol oynadığı ispatlanan ve şu an firarda olan 4 kişiyle 15 Temmuz'dan bir hafta önce ABD'ye birlikte uçtuğunun tespit edilmesinin ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinin en önemli isimlerinden firari savcı Zekeriya Öz ve oğlu ile telefonda defalarca görüşmesinin kayıtlarının ortaya çıkmasının hayatın olağan akışı ile açıklanabilecek bir yanı var mıdır Sayın Kılıçdaroğlu? Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin bekasına bu denli katleden bu alçak terör örgütünün asker-sivil ve yargıdaki en kilit adamlarıyla bu kadar içli-dışlı olan bir büyükelçilik görevlisinin tüm bu ilişkilerinin normal olduğunu savunabilir misiniz Sayın Kılıçdaroğlu? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi başvurusuna aylarca yanıt bile vermeyen ve sonunda bağımsız yargı tarafından önce gözaltı ve ardından tutuklanan bu kişi için ABD Devleti ve Büyükelçisi'nin hiç de normal olmayan vizeleri askıya alma kararının normal olduğunu söyleyebilir misiniz Sayın Kılıçdaroğlu?
Bütün bu olanlara rağmen koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, susup oturmalı mıydı sizce Sayın Kılıçdaroğlu?
Muhatabımız ülkeye, aynı diplomatik adımla karşılık vermeseydik de "Afedersiniz sizi incittik" mi demeliydik Sayın Kılıçdaroğlu? Biz, onurumuzu, milli duruşumuzu koruduk diye değil 50, 100 istediğin kadar maliyet çıksa bile, buna değmez mi Sayın Kılıçdaroğlu?
Sizin bakış açınızla ve maliyet hesabınızla bakacak olsak, ABD karşı çıktı diye ne Kurtuluş Savaşı'na girmeliydik ne de Kıbrıs'a çıkarma yapmalıydık öyle mi Sayın Kılıçdaroğlu?
Sizin, bu ülkenin, bu milletin onuru ve milli duruşu için, ulusal çıkarlarımız için kestiğiniz bedel 50 milyar lira mıdır Sayın Kılıçdaroğlu?.

Takvim
17 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    17 Ekim 2017 16:23
    0 0
    BU ADAM O LAFI ETTİ YA. SİZ YAZIN, KONUŞUN DURUN. ETKİSİ OLMUYOR İŞTE.şimdi bir aklı evvel de GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR şeklinde laf da eder ve CHPliler de kulaklarıyla güler.nerde bu yalancılıktır, şerefsizliktir, sahtekarlıktır DİYECEK BABAYİĞİT HÜKÜMET YETKİLİSİ. YA DA MEBUSU. YOK İŞTE. ONUN İÇİN BUNLAR DA MEYDANİ BOŞ BULUP KONUŞUYORLAR.hep fırsat veriyorlar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;