SİYASET

Şebnem Bursalı : ‘Atam izindeyiz’ yerine ‘Hocam izindeyiz’ diyen CHP’liler

Tarih
20 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Şebnem Bursalı
 Meclis Genel Kurulu'nda AK Partili Hamza Dağ ile CHP'li Özgür Özel arasındaki tartışmayı izlerken hafızam beni 2014 yılının başlarına götürdü. İzmir'de Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni olarak yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasetin nabzını tutmaya çalışıyordum. AK Parti'nin adayı bugünün Başbakanı Binali Yıldırım, CHP'nin adayı ise mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'ydu.

FETÖ var gücüyle sahada Aziz Kocaoğlu'na çalışıyordu.
FETÖ'nün abileri, ablaları kapı kapı dolaşıp CHP'ye oy istiyordu. Örgüte ait Yamanlar Koleji'ndeki militan öğretmenler akşamları velilere telefon açıyor, "Oyunuzu CHP adayına atın" talimatı veriyordu. Bu anlattıklarımı İzmir'de yaşayan herkes bilir.
Bunu sadece biz demiyoruz, dönemin CHP Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in "Parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart'ta CHP olarak cemaatle ittifak yaptık.
İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurları CHP ile çalıştı" açıklaması o dönemin ruhunu en iyi anlatan açıklamadır.
TBMM'de Hamza Dağ'ı İzmir üzerinden verdiği örneklerle vurmaya çalışan CHP'li Özgür Özel ise bilmez. Bilmemesi de normaldir. Çünkü o dönemde kendisi CHP'nin Manisa Belediye Başkan adayı olarak sahadaydı. Ancak CHP'nin Grup Başkanvekili olarak İzmir'le ilgili bir iddia ortaya atıyorsa altını doldurması gerekir. İzmir'de FETÖ ile kol kola yürüyen, onlara referans olan, yıllardır "Atam izindeyiz" deyişinin yanına "Hocam izindeyiz"i ekleyen öyle isimler var ki...
Özgür Özel isimlerini duyunca küçük dilini yutar. Ve bir daha İzmir bahsini hiç açmaz.

FETÖ'YE SELAM ÇAKAN CHP'LİLER KİM
Ben o süreçten bir iki örnek vererek Özgür Özel'i İzmir konusunda biraz bilgilendireyim.
Tarih: 8 Mart 2014 (17- 25 Aralık 2013 ilk FETÖ darbe girişiminden sonra dikkat ederseniz) CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, FETÖ'nün düzenlediği sözde Türkçe Olimpiyatlarında konuşuyor: "Ülkemizi dünyaya tanıtan Gülen cemaatine tüm İzmirliler adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Fethullah Gülen de bu toplumun bir insanı." Dönemin CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ondan aşağı kalır mı!. "Hizmet hareketini kutluyorum. Aklı olan, vicdanı olan bu hizmet hareketini takdir eder. Böyle bir hareketi 'Haşhaşi' gibi göstermeyi vicdani bulmuyorum.." Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin... "Cemaate mensup kişilerin CHP'ye oy vermesinden memnun oluruz!" Bütün bu örneklerden anlaşılacağı üzere... 2014 yerel seçimleri öncesinde ve sonrasında... İzmir'de, FETÖ ile ortak hareket eden parti CHP'dir. Ve maalesef Atatürk'ün partisini bu hainlerle yan yana getiren zihniyetin durmaya da niyeti yoktur. Bu kirli ittifak hala devam etmektedir. Bu böyle biline...

Takvim
20 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;